Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο:”Δεν ξέρω πως πέθανε ο γέρος-Εμείς μόνο τον ληστέψαμε”!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Ένα ολόκληρο χωριό βράζει για τη στυγερή δολοφονία ενός 98χρονου – Οι συλληφθέντες οδηγούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον της δικαιοσύνης…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Νεάπολης κάθονται το μεσημέρι δυο Ηρακλειώτες και τρεις Σύριοι που κατηγορούνται για τη φρικτή δολοφονία του 98χρονου Γιώργου Θεοδωρουλάκη το Μαϊο του 2011, στο σπίτι του στο Βενεράτο για να τον ληστέψουν.

Οι δυο Ηρακλειώτες αλλά και ο ένας εκ των Σύριων χαρακτηρίζονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης ενώ οι δυο πρώτοι αρνούνται την εμπλοκή τους. 

Απο την πλευρά του ο 42χρονος Ηρακλειώτης ισχυρίζεται ότι δεν γνωριζε τις προθέσεις των συγκατηγορούμενων του όταν τους μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο Βενεράτο νομίζοντας ότι πήγαν στο χωριό για να βάψουν ένα σπίτι. Οι αλλοδαποι στοχοποιούν τον έτερο συγκατηγορούμενο τους Ηρακλειώτη, ως τον  πληροφοριοδότη που έδωσε το στοιχείο ότι ο άτυχος ηλικιωμένος έκρυβε τα λεφτά του στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, από τις απολογίες των δύο νεαρών Σύρων, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι του γέροντα, προκύπτει ότι το σχέδιο ήταν να κλέψουν τα χρήματα που είχε υποτίθεται κρύψει ο παππούς στο σπίτι. Ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να φιμώσουν τον υπερήλικα για να μην φωνάξει και ότι ζούσε όταν έφυγαν από το σπίτι. ”Ο γέρος ήταν μια χαρά όταν φύγαμε. Πώς πέθανε δεν ξέρω”, λέει στην απολογία του ο ένας εκ των δύο.

Ο 98χρονος την επίμαχη μέρα είχε επιστρέψει στο σπίτι του από το καφενείο του χωριού, όπου είχε πάει. Θέλησε να ξεκουραστεί, όπως συνήθιζε κάθε μεσημέρι. Ξάπλωσε στο κρεβάτι, έβγαλε τα παπούτσια του και αποκοιμήθηκε, έχοντας αφήσει μάλιστα την τηλεόραση ανοικτή.

Αντιλήφθηκε την παρουσία των δύο νεότερων αλλοδαπών από το θόρυβο ενός αντικειμένου που έπεσε στο πάτωμα. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν. Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον φίμωσαν. Το θύμα αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, να αμυνθεί και να φωνάξει σε βοήθεια τους συγχωριανούς του. Ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, αφού οι δράστες του τοποθέτησαν ένα πανί στο στόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα:Πώς μεταφέρονται οι ασθενείς νοσοκομείου, όταν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε