Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο:Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα σε γιαγιά και εγγονή!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Λογαριασμοί που έμειναν απλήρωτοι εξαιτίας της “πονηριάς” εκείνου που έπαιρνε τα χρήματα και αναλάμβανε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς και ένα πρόστιμο για κλοπή ρεύματος οδήγησαν μία 80χρονη και την 11χρονη εγγονή της, να ζουν στο σκοτάδι, εδώ και 3,5 μήνες…

Η ΔΕΗ έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι γιαγιάς και εγγονής στη Ν.Αλικαρνασσό, αναγκάζοντας τη μικρή να διαβάζει υπό το φως των κεριών και τη γιαγιά να μαγειρεύει σε ένα παλιό πετρογκάζ. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Όπως λέει η 80χρονη στο cretalive.gr, ένας συγγενής της είχε αναλάβει να εξοφλεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όμως εκείνος έπαιρνε τα χρήματα από την ηλικιωμένη και άφηνε τους λογαριασμούς ανεξόφλητους, ενώ σύμφωνα πάντα με την 80χρονη ο ίδιος έκλεβε ρεύμα πριν πέντε μήνες και πιάστηκε επ’αυτοφώρω, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στην 80χρονη.

Το χρέος, αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1.115 ευρώ για το ρεύμα και 1.800 ευρώ για το πρόστιμο, και αυτό που ζητάει η 80χρονη είναι η διαγαφή του προστίμου, καθώς η ίδια ούτε γνώριζε ούτε είχε σχέση με την παράνομη πράξη της κλοπής ρεύματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ “το στυγνό πρόσωπο της κερδοφορίας και τις ειρωνείες του υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ αντιμετώπισε άλλη μια λαϊκή οικογένεια που πάνω από τρεις μήνες βρίσκεται χωρίς ρεύμα.

Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αλ/σου στη διεύθυνση της ΔΕΗ και η επίμονη άρνηση της να επανασυνδέσει το ρεύμα, αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας μόνο δεινά φέρνει στην λαϊκή οικογένεια.

Το ΠΑΜΕ δεν δέχεται να μείνει κανένας άνεργος, κανένας συνταξιούχος, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας. Καλούμε σε μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση στο κτίριο της ΔΕΗ τη Δευτέρα 24/10/2011 στις 10 το πρωί, να κάνουμε άλλη μια φορά πράξη την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης”…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε