Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο:Όταν ξεχνιέται ο ηρωισμός -Έσωσε 66 ζωές και έμεινε άνεργος!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ο εικονιζόμενος που πριν από 7 χρόνια είχε καταφέρει να σώσει 66 ανθρώπους…

Όταν πριν από 7 χρόνια όλοι του έλεγαν μπράβο και τον χαρακτήριζαν “ήρωα”, αφού κατάφερε και έσωσε κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες του διώροφου λεωφορείου που οδηγούσε 66 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, σίγουρα ούτε που θα περνούσε τότε από το μυαλό του ότι θα ερχόταν μια στιγμή, που θα έμενε ξαφνικά στο δρόμο χωρίς δουλειά.

Την ιστορία του 40χρονου Φίλιππου Θειακάκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” προκειμένου να δείξει ότι σήμερα, στην Ελλάδα των μνημονίων, η ζούγκλα της αγοράς εργασίας έχει γίνει τόσο σκληρή, που μπορεί να ξεχαστεί ακόμα και ο ηρωισμός ενός ανθρώπου.

Ο άνθρωπος αυτός, απελπισμένος πλέον, απευθύνεται στην εφημερίδα, όχι για να “εξαργυρώσει” τη σημαντική του αυτή πράξη, αλλά για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Και βέβαια, όπως είναι ανθρώπινο και λογικό, ο κ. Θειακάκης εκφράζει και το μεγάλο του παράπονο για το “ευχαριστώ” που του είπαν, έστω και μετά από μια επταετία, για όσα βίωσε ο ίδιος προκειμένου να σώσει τους 66 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, λίγα λεπτά πριν καταστραφεί ολοσχερώς, μετά από θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση “γουρούνας” πάνω του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Ολλανδή οδηγός της μοιραίας μηχανής, στο ύψος των Αρχαιοτήτων των Μαλίων, στην εθνική οδό!

Ο Φίλιππος Θειακάκης είναι πατέρας σήμερα ενός μικρού παιδιού ενάμιση χρόνου. Πριν από λίγο καιρό χρειάστηκε χρήματα για εγχείρηση στο παιδί και δανειζόταν από τους συγγενείς του και τους συγγενείς της άνεργης γυναίκας του, όταν – όπως καταγγέλλει – ο σημερινός του εργοδότης, όχι μόνο απόλυση γραπτή δεν του έχει δώσει, αλλά δεν του έχει καταβάλλει ούτε την αποζημίωσή του, ούτε τα δεδουλευμένα ύψους 13.000 ευρώ που του οφείλει μέχρι σήμερα.

Κι όμως. Ο συγκεκριμένος οδηγός κουβαλάει πάνω του μια ιστορία που, όσο και αν θέλουν κάποιοι να ξεχαστεί, είναι τόσο σοβαρή που αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ…

Ήταν Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2005. Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα, μετά τις Αρχαιότητες των Μαλίων με κατεύθυνση το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου και η μοίρα είχε διαλέξει το σημείο εκείνο για να παίξει το άσχημο παιχνίδι της, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία κοπέλα 38 χρονών από την Ολλανδία, όταν η τετράτροχη μηχανή που οδηγούσε τύπου “γουρούνα” ξέφυγε από την πορεία της και σφηνώθηκε κάτω από τις μπροστινές ρόδες του λεωφορείου.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου το λεωφορείο παίρνει φωτιά. Ο 33χρονος, τότε, οδηγός του λεωφορείου ενεργεί αστραπιαία, χωρίς να σκεφτεί καθόλου τη δική του τη ζωή και αφού βγάζει – δυστυχώς νεκρή – κάτω από το λεωφορείο την άτυχη Ολλανδή, καταφέρνει και απεγκλωβίζει έναν-έναν τους 66 Τσέχους, τους οποίους είχε παραλάβει από ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου με προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου, απ’ όπου και θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

«Έπρεπε να λειτουργήσω ψύχραιμα. Δεν είχα άλλη επιλογή. Ήταν 66 ψυχές. Έπρεπε να τις σώσω. Δεν κοίταξα καθόλου τον εαυτό μου», λέει στο flashnews.gr…

Ωστόσο, μετά από 7 χρόνια, o Φίλιππος Θειακάκης εκφράζει το παράπονο ότι η απόλυσή του έγινε επειδή αρρώστησε δύο μέρες, παρά το γεγονός ότι προσκόμισε χαρτί γιατρού. Τόσο ο κ. Θειακάκης όσο και οι συνδικαλιστές του κλάδου του και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου μιλούν για φαινόμενα καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας σε βάρος των οδηγών, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και γενικότερα στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε