Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισχυρός σεισμός στη νότια Κρήτη

Ισχυρός σεισμός στη νότια Κρήτη

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στο νότιοανατολικό μέρος του νησιού. Ακούστε τι λέει στο NewsIt η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Η σεισμική δόνησηήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  και έγινε αισθητή στην Ανατολική και τη Νότια Κρήτη, ιδιαιτέρα στην περιοχή της Ιεράπετρας, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 368 χιλιομέτρων νότια – νοτιοανατολικα της Αθήνας, ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λασιθίου.

Η δόνηση είχε μεγάλο εστιακό βάθος ωστόσο έγινε αισθητή από τους κατοίκους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και θύματα.

Δεν εμπνέει καμία ανησυχία ο σεισμός, εξηγεί στο NewsIt o Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος στο Γεωλογικό Ινστιτούτο Αθηνών καθώς η περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.

To Newsit επικοινώνησε με την Δέσποινα Σιγγελάκη – Παναγιωτάκη, αντιδήμαρχο Ηρακλείου η οποία μας ενημέρωσε ότι ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 30 δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως τον αντιλήφθηκαν ακόμα και οδηγοί που βρίσκονταν εν κινήσει με τα οχήματά τους. Όλες οι υπηρεσίες του δήμου είναι σε ετοιμότητα για την καταγραφή ζημιών, εαν αυτές προκύψουν.

Να σημειώσουμε ότι στις 23 Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί άλλη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.2 βαθμών, περίπου στην ίδια περιοχή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε