Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ιθάκη: Ξανά χωρίς παιδίατρο!

Το κράτος μας έχει ξεχάσει
Το κράτος μας έχει ξεχάσει, λένε οι κάτοικοι του νησιού - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με καταλήψεις σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών απειλούν οι εξοργισμένοι κάτοικοι του νησιού…

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, μπορεί η υπουργός Υγείας να είχε δεσμευτεί – μετά τις προ 3μηνου κινητοποιήσεις – ότι στην Ιθάκη θα υπάρχει πάντα παιδίατρος, όμως για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα είναι εξοργιστική για τους κατοίκους του νησιού. Η Ιθάκη έχει μείνει και πάλι χωρίς παιδίατρο και οι κάτοικοι του νησιού φαίνονται αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να αφυπνίσουν, όπως λένε, το κράτος.

“Ζητάμε εδώ και τώρα παιδίατρο για τα παιδιά μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Ιθάκης. “Το κράτος μας θυμάται μόνο για να μας ζητήσει θυσίες. Επειδή η υγεία των παιδιών μας προέχει και επειδή θεωρούμε ότι και εμείς έχουμε δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία, θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις σχολείων και λοιπών υπηρεσιών) και θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεφαλλονιά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπ.Υγείας”.

Για το πρόβλημα είχε μιλήσει στο NewsIt.gr ο πρώην δήμαρχος Ιθάκης, Σπύρος Αρσένης στις 12 Νοεμβρίου (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Το υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί στις 2 Δεκεμβρίου για οριστική επίλυση του προβλήματος (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε