Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Και ο Αμβρόσιος την… καμπάνα του – Νέα διαμαρτυρία για την ταυτότητα φύλου

Αμβρόσιος

Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες για μία εβδομάδα σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Τι λέει ο Αμβρόσιος για την ταυτότητα φύλου.

Νέα διαμαρτυρία με… καμπάνες αποφάσισε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Αφορμή αυτή τη φορά, η ταυτότητα αλλαγής φύλου και ο νόμος που ψηφίστηκε την προηγούμενη Τρίτη.

Αμβρόσιος: Αντιχριστιανικό και ανθελληνικό το νομοσχέδιο

Στην επίσημη ανακοίνωση της Μητροπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο νόμος για την ταυτότητα φύλου χαρακτηρίζεται ως «ατυχής κυβερνητική επιλογή». Όπως λέει η ανακοίνωση στόχος του νόμου είναι η αποδόμηση της χριστιανικής πίστης και η «κατάρρευση των ηθικών κανόνων και ιδεωδών της Ελλάδας».

Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό διωγμό στη χώρα μας (…) η Ελλάδα παύει να είναι χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας».

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο αντιχριστιανικό και ανθελληνικό, αλλά και «εξωφρενική έμπνευση», ζητώντας την άμεση απόσυρση του νόμου.

«Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας παρακολουθούμε με αγωνία και αγανάκτηση τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού σχήματος και του πολιτικού κόσμου γενικότερα διά την αποδόμηση της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας ιστορικά υπήρξε η Ορθόδοξη Εκκλησία», αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα των κληρικών.

Το… πρόγραμμα της διαμαρτυρίας

Οι καμπάνες θα αρχίσουν να χτυπούν πένθιμα από αύριο, Κυριακή 15 Οκτωβρίου και η διαμαρτυρία θα κρατήσει έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα καθημερινά περίπου στις 12.00 το μεσημέρι και για τρία λεπτά…

Παράλληλα η Μητρόπολη ζητά να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα κατά του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος και η Μητρόπολη είχε προβεί σε ανάλογη διαμαρτυρία και για το σύμφωνο συμβίωσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις