Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Ο Δαίδαλος έφερε προβλήματα – Καταιγίδες, χαλάζι και υδροστρόβιλος στη Δυτική Ελλάδα [pics, vid]

Καιρός: Ο Δαίδαλος έφερε προβλήματα – Καταιγίδες, χαλάζι και υδροστρόβιλος στη Δυτική Ελλάδα [pics, vid]

Τη δυτική Ελλάδα και όχι μόνο, πλήττει ο Δαίδαλος. Χαλάζι στην Πάργα, πλημμύρες στην Πάτρα, υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά…

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο Δαίδαλος πλημμύρισε την Πάτρα

Κατέφθασε και στην Πάτρα ο «Δαίδαλος», το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό του φθινοπώρου, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Πέμπτη.

Στην Πάτρα εκδηλώθηκε νωρίτερα έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου κ.α. ενώ σε τρεις αντλήσεις στο Νέο Δρόμο κλήθηκε η πυροσβεστική.

Ισχυρές αστραπές σκίζουν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ξεκίνησε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.

Κεφαλονιά: Καταιγίδα, κεραυνοί και υδροστρόβιλος

Στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν καταιγίδες, έπεσαν κεραυνοί και σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Στα Σαρλάτα μάλιστα γύρω στις 11 το πρωί εμφανίστηκε υδροστρόβιλος.

Χαλάζι στην Πάργα

Το πρωί ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την Ήπειρο συνοδευόμενη και από ανέμους. Κατταρρακτώδης βροχή στην Πρέβεζα και την Πάργα. Μάλιστα στην Πάργα έπεσε και χαλάζι.

Βροχή και προβλήματα στη Θεσσαλονικη

Νωρίς το πρωί έβρεχε και στη Θεσσαλονίκη, με τα φαινόμενα να είναι έντονα ανά περιοχές, προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς.

Μάλιστα, όχημα εξετράπη της πορείας του στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. Επίσης λόγω της κακοκαιρίας ήταν πολύ αυξημένη το πρωί η κίνηση στο οδικό δίκτυο.

Με πληροφορίες από thebest, patrastimes, inkefalonia, kefaloniapress, seleo, pamepreveza

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις