Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Παραμένουν χωρίς ρεύμα χωριά στην Κύμη – Η εικόνα στην Φθιώτιδα [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η μάχη δινόταν για να ανοίξει ο δρόμος προς το Μετόχι, τον Κούτρουλα και την Χιλιαδού σε περιοχές που το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 2 μέτρα . Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν ακόμα χωριά χωρίς ρεύμα, από το περασμένο Σάββατο…

Μια διαφορετική μέρα που σε τίποτα δεν μοιάζει με τη χθεσινή, αλλά και τις προηγούμενες, ξημέρωσε σήμερα στη Λαμία. Παρά το γεγονός ότι η χιονόπτωση συνεχίζονταν έως τις 02.00 τα ξημερώματα, σχεδόν σε όλο το νομό Φθιώτιδας, η θερμοκρασία έχει ήδη ανέβει, από το πρωί, έναν βαθμό πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά τις τελευταίες 8 μέρες που επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες. Τη θέση του χιονιά πήρε ο ήλιος που σιγά-σιγά βοηθά να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Ήδη από νωρίς τα ξημερώματα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις θέλοντας να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο ενώ όλη τη νύχτα έρριξαν 250 τόνους αλάτι για να αποφευχθεί ο παγετός.

Έως αυτήν την ώρα, με αρκετά προβλήματα εξελίσσεται η συγκοινωνία από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα από το 12ο χλμ εως το 22ο χλμ, από Λαμία προς Καρπενήσι, αλλά και Λαμία προς Άμφισσα στο Μπραλο και στο 51ο χλμ, ενώ σύμφωνα με τις εκτίμησης των αρμοδίων έως το μεσημέρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο βασικό επαρχιακό δίκτυο και θα συνεχιστεί η προσπάθεια να απεγκλωβιστούν τα ορεινά χωριά.

Στο εθνικό δίκτυο από χθες τα μεσάνυχτα και μετά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά για όλα τα οχήματα. Μέσα στην πόλη της Λαμίας παραμένουν ανοικτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες και τα συνεργεία ξεκίνησαν παρεμβάσεις στους υπόλοιπους δρόμους. Στους περιφερειακούς δήμους έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στο κεντρικό οδικό της δίκτυο και από σήμερα ξεκινούν παρεμβάσεις μέσα στα χωριά, αφού σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι ξεπερνά και το 1 μέτρο. Τα σχολείο δεν λειτούργησαν και σήμερα σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Η εικόνα στην Κύμη

Στην Ευβοια, τα μηχανήματα δίνουν πραγματική μάχη, νύχτα και μέρα, για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο βασικό δίκτυο των ορεινών χωριών. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η μάχη δινόταν για να ανοίξει ο δρόμος προς το Μετόχι, τον Κούτρουλα και την Χιλιαδού σε περιοχές που το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 2 μέτρα . Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένουν ακόμα χωριά χωρίς ρεύμα, από το περασμένο Σάββατο, καθώς τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν τις βλάβες αλλά περιμένουν να υπάρχει πρόσβαση σε ορισμένα σημεία για να μπορέσουν να φτάσουν μέχρις εκεί.

Σε άλλα χωριά που άνοιξε η πρόσβαση προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην ύδρευση, όπως το χωριό Πλατάνα, καθώς οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς του στρατού της πυροσβεστικής αλλά και ιδιωτικά μηχανήματα που έχουν μισθωθεί καθώς η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δίνουν πραγματική μάχη η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα, ιδιαίτερα στην επικοινωνία μεταξύ των οικισμών και εσωτερικά σ’ αυτούς, καθώς σε ορισμένες περιοχές τα σπίτια έχουν κυριολεκτικά θαφτεί μέσα στο χιόνι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε