Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη: Κανονικά η παροχή νερού – Δεν αποκλείεται νέα διακοπή

Καιρός Θεσσαλονίκη: Κανονικά η παροχή νερού – Δεν αποκλείεται νέα διακοπή

Μέχρι τις 7 το πρωί αποκαταστάθηκε η παροχή νερού σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης στις οποίες είχε διακοπεί από την ΕΥΑΘ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος όγκος νερού στις δεξαμενές. Σύμφωνα με τον διευθυντή εγκαταστάσεων και δικτύου ύδρευσης της Εταιρείας, Λάζαρο Καμπουρίδη, αυτή τη στιγμή η στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα.

“Όλες οι περιοχές είχαν νερό μέχρι τις 7 το πρωί. Η κατάσταση είναι καλύτερη από χτες. Σιγά σιγά θα ομαλοποιηθεί προς το καλύτερο και στις περιοχές που ανοίξαμε τελευταίες, όπως το Πανόραμα, η Πυλαίας και το Ρετζίκι” ανέφερε στο Thestival ο κ. Καμπουρίδης και ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα διακοπή απόψε το βράδυ, εάν χρειαστεί.

“Θα εξαρτηθεί από την εικόνα της αποκατάστασης των βλαβών από τους ίδιους τους καταναλωτές. Εμείς τρέχουμε εκεί που έχουμε τα δικά μας προβλήματα, σε υδρόμετρα και διακόπτες. Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται να αποκατασταθούν οι διαρροές στα σπίτια. Μαγικά πράγματα δεν υπάρχουν. Η παροχή από το διυλιστήριο και τις πηγές της Αραβησσού έχει υπερβεί ακόμη και τα επίπεδα καλοκαιριού φτάνοντας στο πρωτόγνωρο ύψος των 300.000 κ.μ./ημέρα. Αν δεν υπήρχε πρόβλημα υπερκατανάλωσης τις ημέρες του παγετού, πιθανόν το σύστημα να μπορούσε να ανταποκριθεί, ωστόσο με αυτή την εικόνα που υπάρχει και τις βλάβες που προκύπτουν τώρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να υπάρχει επάρκεια” πρόσθεσε ο διευθυντής εγκαταστάσεων και δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ.

Πηγή: thestival

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε