Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καλαμάτα: Νέες αιτήσεις από Ρούπα και Μαζιώτη – Τι ζητούν για το ανήλικο παιδί τους…

Καλαμάτα: Νέες αιτήσεις από Ρούπα και Μαζιώτη – Τι ζητούν για το ανήλικο παιδί τους…

Κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας δύο αιτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς και η γιαγιά με τη θεία του ανήλικου παιδιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα…

οι οποίες αφορούν στην οριστική επιμέλεια από τη γιαγιά και τη θεία του. Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκαναν οι συνήγοροι της οικογένειας, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Γεώργιος Στειακάκης, ανέφεραν: «Συζητήθηκε αίτηση της γιαγιάς του ανήλικου τέκνου και της θείας και άλλη αίτηση των γονέων, μητέρα και πατέρα του ανηλίκου, για την ανάθεση της καθημερινής φροντίδας του τέκνου εις την γιαγιά και θεία του, Ειρήνη Ρούπα και Χριστιάνα Ρούπα, λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας και μόνον των γονέων του να ασκήσουν τα καθήκοντά τους…

Η υπόθεση συζητήθηκε αρμοδίως στην εκουσία δικαιοδοσία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας και αναμένουμε την απόφαση εντός χρονικού διαστήματος δύο μηνών κατά προσέγγιση.
Η αίτησή μας είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, την καθημερινή φροντίδα του τέκνου από τη γιαγιά και τη θεία, χωρίς περιορισμούς και χωρίς την παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ή παιδοψυχίατρο, η οποία δεν είναι απαραίτητη και θα κριθεί σχετικά από το δικαστήριο».

Σε ερώτηση για την επιμέλεια που ισχύει μέχρι σήμερα και αν το παιδί αυτή τη στιγμή παρακολουθείται από κάποια υπηρεσία, ο κ. Στειακάκης απάντησε ότι υπάρχει προσωρινή επιμέλεια με εισαγγελική διάταξη.

Πρόσθεσε, δε, πως η πραγματικότητα είναι ότι έχουν την επιμέλεια και την καθημερινή φροντίδα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν παρακολουθείται από κοινωνική υπηρεσία, αφού και η ίδια η υπηρεσία έχει διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις