Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καλαμάτα: Νέο μηχάνημα δίνει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με το συγκεκριμένο μηχάνημα το 40% των σκουπιδιών που παράγουν οι κάτοικοι της πόλης, δεν πέφτει στις χωματερές…

Λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπώρησε αρκετά την πόλη της Καλαμάτας, με τα απορρίμματα να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους το περασμένο διάστημα εξαιτίας δικαστικών αποφάσεων, φαίνεται πως βρήκε η δημοτική αρχή.

Προχώρησε στην εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού μηχανήματος διαχείρισης απορριμμάτων με την ονομασία «Σούκου», στην περιοχή του Μαραθόλακκα. ”Βάζουμε τα σκουπίδια στη μία πλευρά του μηχανήματος και αυτό βγάζει ένα υλικό, μικρό σαν «κάψουλα» 5.500 θερμικών μονάδων. Αυτή τη στιγμή, το 40% των σκουπιδιών που παράγουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας δεν πέφτει στις χωματερές», δηλώνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.

Για τη χρήση του μηχανήματος έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακού Ταμείου και δήμου Καλαμάτας, ενώ το σύστημα, σύμφωνα με την εταιρία, έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται 50 τόνους απορριμμάτων την ημέρα.

Η επεξεργασία, με βάση τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος, προβλέπει διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών και τεμαχισμό και κομποστοποίηση των υπολοίπων σκουπιδιών. Το σύστημα θα λειτουργήσει πειραματικά για τρεις μήνες και το κόστος επεξεργασίας, που θα βαρύνει το δήμο, είναι 50 ευρώ ανά τόμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε