Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Καλαμάτα: Ζευγάρι στην απάτη – Το θύμα ξύπνησε τη στιγμή που δεν περίμεναν με τίποτα οι δράστες!

Καλαμάτα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ζευγάρι κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά 78.000 ευρώ από το θύμα. Τότε πίστεψαν πως μπορούσαν να τον κάνουν ό,τι θέλουν…

Το ζευγάρι επί σχεδόν 1,5 χρόνο έπαιρνε χρήματα από έναν 82χρονο στα Αλώνια στην Καλαμάτα βγάζοντας συνολικά το ποσό των 78.000 ευρώ! Μία 44χρονη που κατοικούσε στο ίδιο χωριό και ένας 44χρονος από την Καλαμάτα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για απάτη σε βάρος του 82χρονου.

Καλαμάτα

Το χρονικό της εξαπάτησης

Σύμφωνα με όσα εξιστόρησε ο ηλικιωμένος, το Μάιο του 2016 τον προσέγγισε η 44χρονη και προφασιζόμενη σοβαρό οικονομικό πρόβλημα φιλικού της προσώπου, άρχισε να του αποσπά τμηματικά χρήματα. Τα χρήματα είχαν κατατεθεί σε λογαριασμό της 44χρονης, αλλά και σε λογαριασμό που είχε σχέση ο 44χρονος.

Αυτό γινόταν μέχρι και τον Αύγουστο φέτος, οπότε ο 82χρονος άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να ζητά την επιστροφή των χρημάτων του. Πριν περίπου από μια εβδομάδα τού τηλεφώνησαν και του είπαν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στις 2 Οκτωβρίου, αλλά για να το κάνουν χρειάζονται 400 ευρώ.

Η παγίδα που έφερε συλλήψεις

Τότε ο 82χρονος κατήγγειλε όσα συνέβησαν στην Αστυνομία. Έτσι, χθες το πρωί στη Θουρία, με τις οδηγίες των αστυνομικών, έκλεισε ραντεβού για να τους πάει τα χρήματα στα ΕΛΤΑ. Έξω από το ταχυδρομικό κατάστημα της Θουρίας εμφανίσθηκε ο 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και η 44χρονη στην Καλαμάτα. Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ για να απολογηθούν στον ανακριτή πήραν προθεσμία μέχρι αύριο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις