Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καλάβρυτα:”Ο Αμβρόσιος είναι επικίνδυνος – Εξαγριώνει τα ένστικτα απλών ανθρώπων”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια γυναίκα από τα Καλάβρυτα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιο, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, για την Χρυσή Αυγή

Στην επιστολή της, που απέστειλε στην εφημερίδα “Καθημερινή” και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες, η κυρία Ζωή Ζωή καταφέρεται με δριμύτητα κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας επειδή τοποθετήθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Υποστηρίζει για τον κ.Αμβρόσιο ότι «η εξουσία του τον κάνει επικίνδυνο γιατί χειραγωγεί απλοϊκούς ανθρώπους, θολώνει την κρίση τους και εξαγριώνει τα ένστικτά τους». Μάλιστα, ως αφετηρία για την τοποθέτησή της, η κυρία Ζωή Ζωή παίρνει την ιστορία της δικής της οικογένειας, η οποία υποχρεώθηκε να μεταναστεύσει στην Αμερική.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, όπως δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», είναι το ακόλουθο:
«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου, Ανδρέας και Φωτεινή Καραμούζη, γεννήθηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν 9 παιδιά στο Σκεπαστό Kαλαβρύτων. Έζησαν τις φρικαλεότητες που διέπραξε ο γερμανικός στρατός, την τυφλή υποταγή στον Χίτλερ και στην Aρία Φυλή.

Tάιζαν τα παιδιά τους μπομπότα, λάχανα και αμύγδαλα. Ήταν πιστοί χριστιανοί ορθόδοξοι. Τα επτά έφυγαν στην Aμερική χωρίς να μιλούν τη γλώσσα, φτωχά, φοβισμένα μακριά από την πατρίδα τους. Με τη σκληρή δουλειά τους, τα δάκρυά τους, τις προσευχές τους πρόκοψαν. Ο πατέρας μου, επίσης θεόφτωχος οικονομικός μετανάστης, ως δεύτερη δουλειά πουλούσε λουλούδια έξω από σούπερ μάρκετ στη Nέα Yόρκη. Η μητέρα μου έως 8 μηνών έγκυος δούλευε καθαρίστρια σε εργοστάσιο τη νύχτα. Πήγαν σε νυχτερινό σχολείο, έμαθαν τη γλώσσα, έγιναν Aμερικανοί πολίτες. Γέννησαν δύο κόρες σε αμερικανικό δημόσιο νοσοκομείο. Το κράτος τους παρείχε διερμηνείς για τις συναλλαγές τους.

Yποκλινόμενη στα όσα πέρασαν οι γονείς μου και όλοι οι Έλληνες μετανάστες και οι Καλαβρυτινοί που ξεκληρίστηκαν από τους ναζί, το λιγότερο που νιώθω όταν ακούω τον Mητροπολίτη Kαλαβρύτων Αμβρόσιο να χαρακτηρίζει τη Xρυσή Aυγή “η γλυκιά ελπίδα, η ήρεμη δύναμη…” είναι οργή! Ένας μητροπολίτης, και μάλιστα των Kαλαβρύτων, να εξαίρει το έργο των Χρυσαυγιτών! Η εξουσία του τον κάνει επικίνδυνο γιατί χειραγωγεί απλοϊκούς ανθρώπους, θολώνει την κρίση τους και εξαγριώνει τα ένστικτά τους.

Ο κυριότερος εχθρός της Ορθοδοξίας που ισχυρίζεται ότι προστατεύει είναι ο πνευματικός ηγέτης που κατέχει την τέχνη της πειθούς και τάσσεται στο πλευρό “ανθρώπων” που έρπουν ύπουλα ανάμεσά μας. Kαλύτερα να σιωπήσει.

Ζωή Ζωή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε