Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καλόλιμνος: Αυξάνονται τα θύματα του πρωινού ναυαγίου – Τουλάχιστον 3 νεκροί – Έρευνες για τους αγνοούμενους!

Καλόλιμνος: Αυξάνονται τα θύματα του πρωινού ναυαγίου – Τουλάχιστον 3 νεκροί – Έρευνες για τους αγνοούμενους!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους του πρωινού ναυαγίου. Ανεβαίνει η λίστα των θυμάτων ανοιχτά της Καλολίμνου…

Τρεις νεκροί και 15 διασωθέντες, είναι ο απολογισμός, έως τώρα, από τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοανατολικά της νήσου Καλολίμνου.

Η σορός μιας γυναίκας και 15 μετανάστες και πρόσφυγες σώοι (1 παιδί, 4 γυναίκες, 10 άνδρες), περισυνελέγησαν από σκάφη του λιμενικού.

Επίσης, δύο σοροί άτυχων προσφύγων ανασύρθηκαν από τουρκική ακταιωρό εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζεται, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά περίπου 24 με 25 άτομα.

Πρωινά ναυάγια και στη Χίο

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων. Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις