Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καρδίτσα: Καταστροφές σε καλλιέργειες από πράσινο και ρόδινο σκουλήκι!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι, που εμφανίστηκε αυτή την περίοδο σε βαμβακοφυτείες, επλήγησαν αρκετές περιοχές του νομού Καρδίτσας…

Το πρωί, εκπρόσωποι της Νομαρχίας επισκέφθηκαν τα Τοπικά Διαμερίσματα Ορφανών, Φύλλου, Ιτέας, Πετρίνου, Αγίου Δημητρίου και Βλοχού, μετέβησαν επί τόπου σε βαμβακοφυτείες και ήλεγξαν τις προσβολές από το πράσινο, αλλά κυρίως από το ρόδινο σκουλήκι.

Στη συνέχεια, έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες στους παραγωγούς για τον εντοπισμό της προσβολής του ρόδινου σκουληκιού, που είναι πιο πολύπλοκος απ’ ό,τι στην περίπτωση του πράσινου σκουληκιού, αλλά και για την καταπολέμησή του, εφόσον παραστεί ανάγκη. Δηλαδή, οι ψεκασμοί να γίνονται στη σωστή χρονική περίοδο, όταν πρωτοεμφανίζεται το ρόδινο σκουλήκι και με τη σωστή δοσολογία των φυτοφαρμάκων, που χρησιμοποιούνται.

Οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας συνέστησαν ψυχραιμία στους παραγωγούς και πρότειναν, κυρίως σ’ αυτούς των βορειοανατολικών περιοχών του Νομού, στα σύνορα με το Νομό Λάρισας, από την περιοχή της Λεύκης μέχρι την περιοχή του Βλοχού (χωρίς φυσικά να αποκλείεται η προληπτική παρακολούθηση και ο έλεγχος των βαμβακοφυτειών και των άλλων περιοχών), να τις επισκέπτονται και να κάνουν δειγματοληψία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε