Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Καρδίτσα: Στα 20 εκατοστά το χιόνι στο κέντρο της πόλης

Καρδίτσα: Στα 20 εκατοστά το χιόνι στο κέντρο της πόλης

Σφοδρή χιονόπτωση σε όλο το νομό. 25 εκχιονιστικά μηχανήματα χησιμοποιήθηκαν από το πρωί.

Στα 20 εκατοστά έφτασε το ύψος του χιονιού μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ στα 30 εκατοστά έχει φτάσει στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, σύμφωνα με στοιχεία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καρδίτσας.

Έμφαση δόθηκε στο πεδινό επαρχιακό οδικό δίκτυο που αποχιονίστηκε, ενώ παράλληλα, τα μηχανήματα της Νομαρχίας, με τη συνδρομή τριών ιδιωτικών μηχανημάτων, αποχιόνισαν και το ορεινό οδικό δίκτυο. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν 25 μηχανήματα, 22 της Νομαρχίας και 3 ιδιωτικά.

O νομάρχης, Φώτης Αλεξάκος, ανέφερε ότι η χιονόπτωση, πέρα από τις πρόσκαιρες δυσκολίες που προκαλεί, έχει ευεργετικά αποτελέσματα, στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων, την ταμίευση νερού στις δύο λίμνες ιδιαίτερα αυτή του Σμοκόβου που υστερούσε σε εισροές και στην επισκεψιμότητα των ορεινών περιοχών, αφού με τις χιονοπτώσεις οι ορεινές περιοχές του νομού Καρδίτσας γίνονται πανέμορφες.

Ειδικά από φέτος, προσφέρεται η δυνατότητα για σκι στη χιονοδρομική πίστα “Καραμανώλη”, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου, των χώρων στάθμευσης που αποχιονίζονται πλέον συστηματικά και της ηλεκτροδότησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε