Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καρδίτσα:Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΑΣ-Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία!

Καρδίτσα:Χειροπέδες στον πρόεδρο της ΕΑΣ-Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία!

Συνελήφθη, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, Δημήτρης Σδράκας, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 420.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Καρδίτσας δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 260.000 ευρώ για το 2010 και 420.000 για το 2011, με τον κ. Σδράκα να υποστηρίζει πως έχει καταβάλει τις 200.000 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και αναμένει τα σχετικά αποδεικτικά από το λογιστήριο της επιχείρησης για να τα καταθέσει στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, o πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας, συνελήφθη χθες νωρίς το πρωί (13-12-2011) από μεικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και αστυνομικών της Ασφάλειας, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του στη Γελάνθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

“Είναι άδικο να βρίσκομαι κρατούμενος για χρέη της Ενωσης, τη στιγμή μάλιστα που συζητιέται αυτές τις μέρες η κατάθεση τροπολογίας για να ρυθμιστεί το θέμα, καθώς είμαστε 150 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που χρωστούν ΦΠΑ. Είναι όμως ακόμη πιο άδικο να έχουν δεσμευτεί τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία και να μην μπορώ να κάνω καμία ενέργεια, λόγω παλαιότερων χρεών της Ενωσης” δήλωσε στο “Εθνος” από το κρατητήριο ο κ. Σδράκας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Ανδρέα Γεωργίου, τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της ΕΑΣ έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν από παλαιότερες οφειλές της Ενωσης, ενώ ζητήθηκε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα χρήματα που έχουν έως τώρα καταβληθεί για τις υποχρεώσεις της ΕΑΣ προς το Δημόσιο.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Σδράκας αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 98 του ποινικού κώδικα για εγκλήματα τελούμενα κατ’ εξακολούθηση, καθώς και των άρθρων 18, 20 και 21 του νόμου 2523/97 περί μη απόδοσης ΦΠΑ κατ’ εξακολούθηση – Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τι ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ο Γ. Πετζετάκις που χρωστά 2,1 εκατ. ευρώ

Έπιασαν τον Γ. Πετζετάκι για χρέη 2,1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

Χειροπέδες σε πασίγνωστο κομμωτή για χρέη στο Δημόσιο

Χειροπέδες σε άλλους δύο επιχειρηματίες για μη καταβολή ΦΠΑ!

Συνελήφθη ο Π. Πανούσης της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ για μη καταβολή ΦΠΑ

Πασίγνωστη επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400.000 ευρώ!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε