Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταδίκη Δημάρχου για πινακίδα που στοίχισε τη ζωή σε 25χρονο Κρητικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στις 19 Δεκεμβρίου 2005.

Δικαιωμένος δηλώνει στο Cretalive ο πατέρας του 25χρονου Γιάννη, μετά την καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 25χρονος πέθανε, όταν το αυτοκίνητο του έπεσε σε διαφημιστική πινακίδα, που βρισκόταν σε νησίδα επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης η πινακίδα ήταν παράνομη
ενώ μαζί με τον κύριο Τζανίκο παραπέμφθηκαν άλλα έξι άτομα που εργάζονταν στο δήμο Αμαρουσίου για τους οποίους έπαυσε η δίωξη λογω παραγραφής.

Είναι η πρώτη καταδίκη (επτά χρόνια μετά το θανατηφόρο συμβαν) δημάρχου, υπεύθυνου για την τοποθετηση σε συνεργασία με διαφημιστικες εταιρείες παράνομων πινακίδων.

Σύμφωνα με όσα λέει στο Cretalive o πατέρας του θύματος, πρόκειται για την πρώτη από σειρά ανάλογων δικών που θα ακολουθήσουν .

Ο ίδιος λέει πως αν και το καθεστως παρανομιας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης έχει ξεκαθαρίσει νομικά με επανειλημμενες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστικών οργάνων και παρά το γεγονός πως δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί για παρόμοιες υποθέσεις και εκκρεμούν και άλλες δικαστικές αποφάσεις, η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση εξακολουθεί να ακμάζει με την συνενοχή δημάρχων ή με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού από τους περιφερειάρχες.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει και το παράπονο του για το γεγονός ότι στο Ηράκλειο φέτος νέο κύμα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων γέμισε τις νησίδες και τα πεζοδρόμια…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε