Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατάληψη στον Alpha FM Ρεθύμνου λόγω παρουσίας εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Κατάληψη στον Alpha FM Ρεθύμνου λόγω παρουσίας εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Κατάληψη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ρεθύμνου πραγματοποίησε μια ομάδα που αυτοαποκαλέστηκε «Αντιφασίστες», αντιδρώντας στην προαναγγελθείσα παρουσία μέλους της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή.

H κατάληψη έγινε στον Alpha FM 104,7 ενώ βρίσκονταν στον αέρα η εκπομπή «Καλημέρα Κρήτη» και η οποία θα φιλοξενούσε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων των πολιτικών ομιλιών όλων των κομμάτων που κατέρχονται στις εκλογές στο Ρέθυμνο.

Στο studio 1 του σταθμού ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα από την ομάδα των Αντιεξουσιαστών ενώ η κατάληψη είχε ειρηνικό χαρακτήρα και δεν σημειώθηκαν έκτροπα.

Η ομάδα των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, απαίτησε να εμφανιστεί επί δίλεπτου στα «μικρόφωνα» της εκπομπής, αιτιολογώντας τον λόγο της κατάληψης και η οποία έληξε λίγη ώρα αργότερα και μετά το πέρας της ραδιοφωνικής μετάδοσης του «Καλημέρα ΚΡΗΤΗ».

Η Κρητική Φωνή για την κατάληψη

Σχετικά με το συμβάν η agorapress, που “ανήκει” στον ίδιο όμιλο με τον Alpha FM Ρεθύμνου αναφέρει:

«Σε όσα σχετίζονται με το δικό μας βήμα, είτε ραδιοφωνικό είτε δημοσιογραφικό (εφημερίδα), δικαίωμα πολιτικού λόγου σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατίας και την δημοσιογραφική δεοντολογία, έχουν ανεξαιρέτως ΟΛΟΙ, όσοι λαμβάνουν εντολή για να κατέλθουν στις εκλογές από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, πράξη που κοινοποιείται στο ΦΕΚ και στην είσοδο του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Άλλωστε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) υποχρεώνει όλα τα ΜΜΕ στον ισόποσο καταμερισμό ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού χρόνου, σε όλα τα κόμματα που επισήμως κατέρχονται στις Εθνικές εκλογές, η καταστρατήγηση του οποίου συνάδει διοικητικές κυρώσεις για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι τα ΜΜΕ οφείλουν να λειτουργούν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και τις αρχές της δημοκρατίας. Παράλληλα όμως οφείλουν να σέβονται και τις όποιες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν με πρακτικές καταλήψεων, απεργιών, διαδηλώσεων, κλπ. Αυτό πράξαμε και σήμερα και δια τούτο λόγο δεν αντιδράσαμε στην εν λόγω κατάληψη» .

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε