Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κατάληψη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι σπουδαστές προχώρησαν το πρωί στην κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας της σχολής λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων,  μετά από έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Η φοίτηση των περίπου 800 φοιτητών της σχολής βρίσκεται στην ουσία «στον αέρα» καθώς, αν και σήμερα ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, εντούτοις δεν τους έχουν υποδείξει τον χώρο όπου θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

«Το παράδοξο είναι ότι ήδη γίνονται εγγραφές πρωτοετών φοιτητών χωρίς οι ίδιοι όμως να γνωρίζουν πού και πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα» αναφέρει ο καθηγητής της Σχολής, Ιωάννης Παπαπανάγου. «Επιπλέον», συμπληρώνει, «κανείς δεν κάνει λόγο για τα εργαστήρια της σχολής που διαθέτουν μηχανήματα και πώς θα λειτουργήσουν σε περίπτωση που η σχολή μεταφερθεί σε άλλους χώρους».

Η Ακαδημία ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1968, στις εγκαταστάσεις της σχολής “Δημόκριτος”, αλλά το 1973 μεταφέρθηκε στη Νέα Μηχανιώνα όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα. Δέχεται νέους 18 έως 24 ετών που αποφοιτούν πλοίαρχοι ή μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε