Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καταστροφές και καταλισθήσεις στην Πρέβεζα (φωτό και video)

Καταστροφές και καταλισθήσεις στην Πρέβεζα (φωτό και video)

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία και κυρίως οι έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές του δήμου της Πρέβεζας. Ξεχείλισε παραπόταμος στον Λούρο.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της Μυρσίνης, στις Εκκλησιές, στην Ρεματιά, στα Ριζά, στα Φλάμπουρα , στο Μιχαλίτσι.

Σε όλες τις περιοχές στάλθηκαν μηχανήματα από το δήμο προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Όπως γράφει το pamepreveza τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον Λούρο όπου ο ποταμός ξεχείλισε, πλημμυρίζοντας την περιοχή, περνώντας και τα υπάρχοντα αναχώματα ενώ ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ροπόκης, τόνισε ότι εάν συνεχιστεί και απόψε η βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να φουσκώνει ο ποταμός, θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μιας και δεν θα μπορέσουν να συγκρατηθούν τα νερά.

Από το πρωί στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα του δήμου προκειμένου να αυξήσουν τα αναχώματα και να εμποδίσουν τα νερά.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή του Μύτικα μέσα στο χωριό.

Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία στο Μονολίθι υποχώρησε με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Ντίτσος να προβεί άμεσα στο κλείσιμο του δρόμου.

Ένα μεγάλο σημείο του δρόμου ξεκόπηκε. Μέχρι και μεγάλα δέντρα παρασύρθηκαν και μετακινήθηκαν κατά μερικά μέτρα προς τη θάλασσα, ενώ καθίσταται απαγορευτική πλέον η διέλευση από το σημείο έως την αποκατάστασή του.

Βέβαια τίποτε δεν γίνεται χωρίς χρήματα και λαμβάνοντας υπ’ όψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, πλέον τα βλέμματα στρέφονται προς την περιφέρεια…

Ο δρόμος πάντως έχει κλείσει και θα μείνει έτσι έως ότου επισκευαστεί.

Λίγο πιο κάτω ένα άλλο «φαινόμενο» απαράδεκτης κακοτεχνίας έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Ένα τοιχίο βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση, τοιχίο για το οποίο οι κάτοικοι ζητούσαν την επισκευή του από τον περασμένο Αύγουστο…

Δείτε το video του pamepreveza:

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε