Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κατέρρευσε γέφυρα και εκτροχιάστηκε τρένο στο Σούνιο Ξάνθης – BINTEO

Κατέρρευσε γέφυρα και εκτροχιάστηκε τρένο στο Σούνιο Ξάνθης – BINTEO

Σύμφωνα με το thrakiToday.gr από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα το πρωί της Παρασκευής όταν κατέρρευσε γέφυρα στην περιοχή του Σουνίου στην Ξάνθη με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site ThrakiToday.gr oι 110 επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 91, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη έπαθαν σοκ όταν είδαν, στην κυριολεξία, να χάνουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους.

Το τρένο που περνούσε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής πάνω από τη γέφυρα του ρέματος εκτροχιάστηκε όταν αυτή υποχώρησε λόγω του νερού που είχε συσσωρευτεί από την ισχυρή βροχόπτωση της προηγούμενης νύχτας με αποτέλεσμα να διασχίσει μεν το πρώτο από τα πέντε βαγόνια τη γέφυρα ενώ τα δύο επόμενα βρέθηκαν στο κενό.

Παρά το γεγονός πως το ατύχημα ήταν ιδιαιτέρως σοβαρό η αμαξοστοιχία δεν ανετράπη με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή θύματα. Μάλιστα από τον εκτροχιασμό αντικείμενα που βρίσκονταν στα δύο βαγόνια μετακινήθηκαν στα υπόλοιπα προκαλώντας αναστάτωση στους επιβαίνοντες.

Στο σημείο κατέφτασαν άμεσα άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Αστυνομίας Ξάνθης καθώς και κλιμάκιο του ΟΣΕ. Παράλληλα στάλθηκαν λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους.

«Η αμαξοστοιχία ερχόταν από Αλεξανδρούπολη και κατευθυνόταν προς την Θεσσαλονίκη. Στις 9:05 το πρωί εκτροχιάστηκε βαγόνι με επιβάτες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στην περιοχή εκτελούνται κάποια έργα και με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το προηγούμενο βράδυ μαλάκωσε το έδαφος και «έκατσε» η γραμμή. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία» ανέφερε ο προέδρος του τοπικού συμβουλίου Πολυσίτου, κ. Στέργιος Δραγκίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ “ΤΟΠΙΚΑ” ΤΟΥ NEWSIT

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε