Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Καθάρισε το ΑΠΘ – “Βολές” κατά του Πρύτανη για απεργοσπαστικό μηχανισμό

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

“Το ΑΠΘ σήμερα έδειξε ότι ενωμένο μπορεί να πετύχει πολλά…”, δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του, η οποία, όπως είπε, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τα σκουπίδια έχουν συσσωρευτεί στο ΑΠΘ εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων στις εργολαβίες δημιουργώντας μια εικόνα… χωματερής.

Δείτε τι εδώ τις εικόνες που κατέγραψε η ρεπόρτερ Ελισάβετ Σταυριανίδου, από το γραφείο Βορείου Ελλάδος του NewsIT.

Ο κύριος Μυλόπουλος ευχαρίστησε τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του ΑΠΘ για τη συμβολή τους, καθώς και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τους εργαζόμενους στις εργολαβίες γιατί, όπως επισήμανε, σεβάστηκαν την προσπάθεια του Πανεπιστήμιου και με τη στάση τους αυτή συνέβαλαν στην επιτυχία της και τους κάλεσε για μια κόμη φορά Τους να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο διοίκησης.

Το ΠΑΜΕ και ο… απεργοσπαστικός μηχανισμός του Πρύτανη

Σε ανακοίνωση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κατηγόρησε τον κύριο Μυλόπουλο ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό.

“Το ΑΠΘ ΔΕΝ το καθάρισαν ούτε οι καθηγητές ούτε οι “εθελοντές” φοιτητές. Το “βρώμισαν” οι παράνομοι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί της Πρυτανείας που εκβιάζει τους εργολαβικούς, των εργολάβων και του δημάρχου Μπουτάρη που συνέδραμε (επίσης παράνομα) στην αθλιότητα της απεργοσπασίας, ενώ δεν θέλει να καθαρίσει ούτε ένα δρόμο της πόλης”, επισήμανε.

Οι εργολαβικοί υπάλληλοι στον τομέα καθαριότητας του πανεπιστημιακού ιδρύματος, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Τρίτη…

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Χοντρό βρισίδι στον Πρύτανη στο ΑΠΘ – “Χωματερή” αντίκρισαν οι φοιτητές που πήγαν να το καθαρίσουν

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν την κατάληψη στο ΑΠΘ – 48ωρες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε