Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καβάλα: Τραγωδία σε τροχαίο με 4 νεκρούς και 5 τραυματίες – Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Η απόφαση του οδηγού!

Καβάλα: Τραγωδία σε τροχαίο με 4 νεκρούς και 5 τραυματίες – Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Η απόφαση του οδηγού!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Εικόνες που σοκάρουν μετά το φοβερό τροχαίο στην Καβάλα με αυτοκίνητο σε γκρεμό
– Οι αστυνομικοί έδωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του οδηγού λίγο πριν το δυστύχημα
– Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τους τραυματίες που χαροπαλεύουν σε νοσοκομείο της πόλης
– Ακαριαίος ο θάνατος για τους 4 άτυχους νεαρούς – Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες
– Σε εξέλιξη οι έρευνες για να συμπληρωθεί το πάζλ της ασύλληπτης τραγωδίας

Τραγωδία στην Καβάλα, με 4 νεκρούς και 5 σοβαρά τραυματίες από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το βράδυ (28-11-2017) στην επαρχιακή οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο όχημα μετέφερε 8 μετανάστες. Ο διακινητής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, όταν αντιλήφθηκε ότι τον καταδιώκουν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει σε γκρεμό. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει επιχείρησε να κρύψει το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, να μην υπολογίσει το μήκος του δρόμου και να πέσει σε γκρεμό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι προσπάθησε να φρενάρει την τελευταία στιγμή χωρίς όμως να αποφύγει την πτώση. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού κράτησε πάνω από 1 ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η τραγωδία στην Καβάλα και οι άγνωστες πτυχές της

Από την πτώση, βρήκαν ακαριαία τραγικό θάνατο 4 μετανάστες, ενώ οι άλλοι 4 και ο διακινητής μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Οι επόμενες ώρες για τους τραυματίες είναι κρίσιμες, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί πως είχαν φτάσει σε εκείνο το σημείο οι άτυχοι μετανάστες και ο διακινητής τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι άτυχοι νεαροί είχαν περάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία και πλήρωσαν τον διακινητή τους, για να τους μεταφέρει στα ενδότερα της χώρας. Στόχος τους το πολυπόθητο ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους. Ένα όνειρο που για τους 4 νεαρούς δεν πρόλαβε να γίνει πραγματικότητα.

Τους σκότωσε για να αποφύγει τους αστυνομικούς

Ο διακινητής, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 35 ετών, ακολούθησε τη διαδρομή που πίστευε ότι δεν έκρυβε κινδύνους. Έβαλε στο αυτοκίνητό του, τους 8 μετανάστες και όταν είδε το περιπολικό γκάζωσε για να ξεφύγει.

Δεν τα κατάφερε όμως, με τον απολογισμό να είναι τραγικός.

Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν χαρτιά, από τα οποία προκύπτει ότι είχε αιτηθεί και είχε λάβει προσωρινό άσυλο, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανηκε σε ιδιοκτήτη από την Αθήνα πακιστανικής υπηκοότητας.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, ενώ η επιχείρηση του απεγκλωβισμού όλων των επιβαινόντων διήρκεσε αρκετή ώρα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής.

Η τοπική κοινωνία παραμένει από το πρωί συγκλονισμένη. Ακόμα μία ασύλληπτη τραγωδία στην άσφαλτο με νεαρούς ανθρώπους να πληρώνουν με τις ζωές τους, τις ψεύτικες ελπίδες που πλήρωσαν ακριβά…

Πηγή: kavalapost.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις