Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη! Προσαγωγή 17χρονου [vid]

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη! Προσαγωγή 17χρονου [vid]
ΦΩΤΟ από το Thestival

Eπεισόδια είναι σε εξέλιξη, στο χώρο γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Κουκουλοφόροι που βγήκαν από το χώρο άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ και έξω από το Παλέ Ντε Σπορ.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή ενός ατόμου, ηλικίας 17 ετών, το οποίο συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δυο της ρεύματα, καθώς οι αντιεξουσιατές έχουν σχηματίσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και θρανία, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο. Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Μέχρι αυτή την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα βγαίνουν από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πηγή: Thestival

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις