Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπούταρης: “Δέχτηκα πρόστυχη επίθεση” – Τι λέει για τον μικρό Αμίρ

Μπούταρης: “Δέχτηκα πρόστυχη επίθεση” – Τι λέει για τον μικρό Αμίρ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για την απουσία του από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για την επέτειο τις 26ης και της 28ης Οκτωβρίου, μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

“Πραγματικά μου προκαλεί έκπληξη ότι όλοι κολλήσατε ότι έλειπε ο δήμαρχος από τις γιορτές. Ο δήμος δεν είναι μόνο ο δήμαρχος είναι και οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος της δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμος εκπροσωπήθηκε σε όλες τις γιορτές”, είπε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίoς τόνισε απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη θέση του, ότι είναι αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις καθώς και στη συμμετοχή μαθητών και συλλογών στη στρατιωτική παρέλαση.

“Είμαι σαφώς αντίθετος γιατί πρόκεται για κατάλοιπο φαστιστικών περιόδων. Δεν προσδίδει κάτι. Δεν αναπτύσσεται έτσι το εθνικό φρόνιμα. Ύπάρχουν άλλοι τρόποι. Έτσι αναπτύσσεται μια πολεμική διάθεση”, ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

“Είναι πρόστυχο να εκμεταλλεύεστε τη δύσκολη για μένα κατάσταση. Ούτε το εξαφανίστηκε από την πόλη, ούτε το επικοιωνιακό μου επιτελείο πήγε διακοπές. Έτσι προσβάλλετε και τους αντιδημαρχούς”, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Εντάξει”, ;Εφραίμ Κυριζίδης ο οποίος εκπροσώπησε τον επικεφαλής της παράταξης, Σταύρο Καλαφάτη διάβασε μία ανακοίνωση για το θέμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως “αντιλαμβανόμαστε το ότι ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει, κάποια στιγμή, ένα σοβαρό πρόβλημα, που να τον κρατήσει μακριά από τα καθήκοντά του. Θα έπρεπε, όμως, αν όχι ο δήμαρχος, που όπως υποστηρίζει είχε σημαντικό πρόβλημα, οι άμεσοι συνεργάτες του, αυτοί που εκπροσώπησαν τον δήμο στις διάφορες εκδηλώσεις, να δικαιολογήσουν την απουσία του. Δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που απουσίαζε, συνάδελφοι. Είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αυτός που είχε εξαφανιστεί, επί πέντε μέρες, από την πόλη. Όμως κανείς δε βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα γι αυτήν την απουσία”…

Για τον μικρό Αμίρ

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την επιβράβευση του 11χρονου Αφγανού Αμίρ από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο χαρίστηκε συμβολικά μια ελληνική σημαία μετά την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του στη Δάφνη. Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την τοποθέτηση του στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ήταν τελείως απαράδεκτο όσα συνέβησαν με τον 11χρονο που κληρώθηκε για τη σημαία αλλά και η επίθεση στο σπίτι του. Ο Αλέξης Τσίπρας τον επιβράβευσε και του έδωσε η σημαία. Είχαμε και παλαιότερα άλλα παιδιά που πρώτευσαν και δεν τους άφησαν να κρατήσουν τη σημαία. Θυμάμαι ένα παιδί από την Επανομή που τώρα είναι καθηγητής στο ΜΙΤ», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Πηγή: Τhestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις