Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπουτάρης σε Καλαφάτη: “Είσαι ανόητος”!

Μπουτάρης σε Καλαφάτη: “Είσαι ανόητος”!
ΦΩΤΟ από το thestival

Ένταση επικράτησε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη.

Μάλιστα η σύσσωμη η παράταξη “Εντάξει” αποχώρησε από την αίθουσα, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλεσε τον Σταύρο Καλαφάτη, ανόητο.

Η κόντρα των δύο ανδρών ξέσπασε με αφορμή το θέμα των δηλώσεων του Γιάννη Μπουτάρη για τα Σκόπια, σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

“Επί 25χρόνια τυραννιόμαστε και βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση σε διεθνές επίπεδο. Όχι ότι έχουν δίκιο, προφανώς έχουν άδικο. Έρχονται ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί από την Κατερίνη μέχρι την Ασπροβάλτα και δίνουν μια εξαιρετικά σημαντική ένεση. Δεν θα ξεπουλήσουμε το όνομα για τους τουρίστες, αλλά να το πούμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πρόσθεσε: “Έχουν κάνει τελευταία υποχώρηση στο σύνθετο όνομα. Υπάρχει κινητικότητα με τα λεγόμενα μέτρα εμπιστοσύνης. Δεν κάνω εξωτερική πολιτική αλλά τον πατριωτιισμό μου δεν μπορεί να τον αμβισβητήσει κανείς”.

Όσο προχωρούσε η κουβέντα τα αίματα μεταξύ των δύο αντρών άναβαν, με τον Σταύρο Καλαφάτη να ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλεσε τον επικεφαλής των “Εντάξει” ανόητο.

Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καλαφάτη ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

“Σας έχω θέσει σειρά ζητημάτων πολιτικών, ήμουν ευπρεπής και σεις απαντήσατε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς” φώναξε ο Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο να τονν χαρακτηρίζει “ανεδέστατο, υπερβολικό και ανακριβή”.

Δείτε στο βίντεο την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Εντάξει”.

Πηγή: thestival

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις