Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκουριές: “Σκιά” 500 απολύσεων για τους εργαζόμενους – Ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στο Υπουργείο

Σκουριές: “Σκιά” 500 απολύσεων για τους εργαζόμενους – Ετοιμάζονται για Χριστούγεννα στο Υπουργείο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μαύρα Χριστούγεννα πλησιάζουν για τους εργαζόμενους στα ορυχεία, στις Σκουριές, καθώς έφτασαν στα αφτιά τους πληροφορίες για 500 απολύσεις…

Ο λόγος που η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” ωθείται σε απολύσεις, δεν είναι άλλος από την “κωλυσιεργία” της κυβέρνησης για την αδειοδότηση του έργου.

Οι εργαζόμενοι, βλέπουντας μπροστά τους πλέον, το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά, ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακόμα και Χριστούγεννα έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα, η Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι προχωράει σε αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές, με τον καναδικό όμιλο να περιορίζεταιι σε εργασίες συντήρησης στο έργο στη Χαλκιδική.

Η εξέλιξη είναι σε συνέχεια της μη έκδοσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος των απαιτούμενων αδειών για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αφορά το εργοστάσιο στις Σκουριές, όπως και για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την μετακίνηση των αρχαιοτήτων από την περιοχή.

Η εταιρεία υπέβαλε, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Ζητά, δηλαδή, δικαστική προστασία εναντίον της αποτυχίας του υπουργείου Περιβάλλοντος -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- όσον αφορά την έκδοση των αδειών ρουτίνας, οδηγώντας σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του έργου των Σκουριών.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της μη συμμόρφωσής του με προγενέστερες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ.

“Καταπέλτης” ήταν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της “Ελληνικός Χρυσός”, αμέσως μετά την ανακοίνωση για αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές. Σε αυτήν τόνιζαν πως πέφτουν συστηματικά θύματα κοροϊδίας από την κυβέρνηση, η οποία όπως λένε πως είναι εχθρός των επενδύσεων.

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις