Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το “Σπούτνικ” προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη!

Σπούτνικ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώνεται το… Σπούτνικ, 60 χρόνια μετά την εκτόξευσή του από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

“Thessaloniki Sputnik Festival”, είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που διοργανώνεται 6 και 7 Οκτώβρη, στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία από το περιοδικό “Sputnik”.

“Το Φεστιβάλ που ταξιδεύει για περισσότερο από ένα χρόνο σε ολόκληρη την χώρα, έφτασε η στιγμή να έρθει και στη Θεσσαλονίκη με στόχο να ανοίξει έναν διάλογο, σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο με τη νεολαία”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Αρκούδης, από την οργανωτική επιτροπή. Η διοργάνωση στηρίζεται από συλλογικότητες και πολιτικές νεολαίες από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17.30, την προσεχή Παρασκευή, με εκδηλώσεις, με θέμα “Πως να φτιάξεις ένα κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό” και “Από τη Φτερού στη Στρέλλα – Η “πορεία” του queer στο ελληνικό σινεμά”. Ακολουθούν συναυλίες, σε δύο σκηνές με ρεμπέτικα, με τον Δημήτρη Μυστακίδη, τους EKMEK, τους Thebanksters Bandgr και Showbiz.

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 16:00, διοργανώνεται workshop, με θέμα “Γεύσεις Ανατροπής από την Κουζίνα της Ετεροτοπία”, και η εκδήλωση – συζήτηση “Νέα Γενιά & Πολιτισμός”. Ο Λένιν, ο Λένον, οι διάσημοι & οι μαχητές”. Στις 20:00, στο ανοιχτό θέατρο του Κήπου των Εποχών θα έχει παράσταση Stand up Comedy με τους Andreas Paspatis&Cain και συναυλίες με τους Πλήρη ντάξει/pliri ntaxei, Βάσω Βασιλειάδου, Dynamind big band, The Coconaut Rockers, Ste & Northical Kako Synapantima soundystem και One Drop Forward.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος, θα υπάρχουν καλλιτεχνικές εκθέσεις και παζάρι χειροποίητων δημιουργιών, second hand βιβλίων και δίσκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις