Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τα καμμένα της Χαλκιδικής από ψηλά [vid]

Τα καμμένα της Χαλκιδικής από ψηλά [vid]
ΦΩΤΟ από το halkidikinews

Η μεγάλη πυρκαγιά στη Μόλα Καλύβα στις 22 Σεπτεμβρίου σημάδεψε το Δήμο Κασσάνδρας…

Δέκα μέρες μετά καταγράφηκαν από ψηλά οι παρακάτω εικόνες, οι οποίες προκαλούν θλίψη για όσα άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά.

Το καταπράσινο δάσος των πεύκων της Μόλα Καλύβα έγινε στάχτη. Οι φλόγες φαίνεται πως έφτασαν στις αυλές των σπιτιών και αυτά γλίτωσαν χάρη στην τεράστια προσπάθεια των πυροσβεστών.

 

Με 1.200 στρέμματα δάσους και ελαιοκαλλιεργειών να έχουν γίνει στάχτη, τώρα ξεκινά ένας αγώνας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και την αποκατάστασή της.

Ο Δήμος Κασσάνδρας δίνει μάχη με το χρόνο. Όπως λέει στο halkidikinews o αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός, οι εργασίες των υπηρεσιών του Δήμου είναι σε εξέλιξη. «Έχουμε ολοκληρώσει ήδη τον καθαρισμό των πρανών και συνεχίζουμε τις επόμενες μέρες τις εργασίες στα αντιπλημμυρικά έργα. Το έδαφος παρουσιάζει ιδιαίτερη μορφολογία και σχεδιάζουμε τα σημεία που θα παρέμβουμε. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να θωρακίσουμε την πληγείσα περιοχή πριν ξεκινήσουν οι κακοκαιρίες του χειμώνα» ανέφερε ο κ. Κοντός.

Ο Δήμος Κασσάνδρας επίσης σχεδιάζει και τον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Μόλα Καλύβα. Στο μεταξύ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος περνούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου οι εργασίες κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Τ.Κ. Κασσανδρινού, στην περιοχή Μόλα – Καλύβα.

Πηγή: halkidikinews

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις