Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τεράστιος βράχος έπεσε σε μοναστήρι της Βέροιας και εγκλώβισε μοναχό! [pics]

Τεράστιος βράχος έπεσε σε μοναστήρι της Βέροιας και εγκλώβισε μοναχό! [pics]
ΦΩΤΟ από το verianet

Συνέβη στις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην ιστορική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, στις όχθες του Αλιάκμονα.

Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από την ορεινή πλαγιά που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του μοναστηριού και έπεσε σε ένα από τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται σαν καλιά μοναχών. Ο τεράστιος βράχος με την απίστευτη δύναμη που έπεσε, διέλυσε κυριολεκτικά το σημείο και καταπλάκωσε μοναχό που βρισκόταν εκείνη του ώρα στο κελί του!

Ακολούθησαν στιγμές αγωνίας και προσπαθειών για τον απεγκλωβισμό του άτυχου μοναχού, ο οποίος καλούσε εναγωνίως σε βοήθεια.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατέφθασαν στην Ι.Μονή κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να σώσουν τον μοναχό καθώς, εκτός από τον τεράστιο βράχο και τα χώματα που συμπαρασύρθηκαν, καταστράφηκε και ο αγωγός ύδρευσης, με συνέπεια ο χώρος να γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να ανασύρουν σώο τον άτυχο μοναχό, κάτω από το βράχο, ανάμεσα από χώματα και καταστραμμένα υλικά. Ασθενοφό του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βέροιας. Τις προσπάθειες συντόνιζε από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας, Αλέξανδρος Κουβακάς. Επικουρικά στο σημείο βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, Χρήστου Σιμούλη.

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός κατέφθασε στην Ι.Μ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ συγκινητική ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του ηγούμενου και των μοναχών της Ι.Μονής οι οποίοι, μούσκεμα μέχρι το κόκαλο, έκανα τα αδύνατα-δυνατά για να συμβάλουν στην ευτυχή έκβαση της αγωνιώδους επιχείρησης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 τα χαράματα.

Πηγή: verianet

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις