Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για “σκλάβα του σεξ” από τη Βουλγαρία

σκλαβα του σεξ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το μαρτύριο που βίωνε μία 33χρονη Βουλγάρα, αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα «πουλήθηκε» σε συμπατριώτες της για να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατείτο «φυλακισμένη» σε διαμερίσματα και υποχρεωνόταν να εκδίδεται στον δρόμο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι, ένας 30χρονος και δύο 32χρονες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματεμπορία από κοινού. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τρεις ομοεθνείς τους.

Το μαρτύριο της 33χρονης ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν, συμπατριώτης της, υποσχόμενος δουλειά και μία καλύτερη ζωή, τη μετέφερε από το μέρος όπου ζούσε στη Βουλγαρία στην πόλη Πλέβεν και στη συνέχεια στη Σόφια. Φθάνοντας στη βουλγαρική πρωτεύουσα, η ανυποψίαστη γυναίκα παραδόθηκε στην 32χρονη, εκ των συλληφθέντων και σε συνεργό της, οι οποίοι προηγουμένως κατέβαλλαν 5.000 λέβα για να την «αγοράσουν» ώστε να την εκμεταλλευτούν ως σκλάβα του σεξ.

Ακολούθως, η ίδια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άλλοι δύο συλληφθέντες την κρατούσαν σε δύο διαμερίσματα (στο κέντρο και στη Γιαννιτσών), εξαναγκάζοντάς την με απειλές και χρήση βίας να εκδίδεται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.

Με τη σύλληψη των κατηγορούμενων ως σωματεμπόρων, το δράμα της έλαβε τέλος, ενώ στην ίδια έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις