Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: “Ελλιπείς” οι εργασίες στο ρέμα Δενδροποτάμου

Θεσσαλονίκη: “Ελλιπείς” οι εργασίες στο ρέμα Δενδροποτάμου
ΦΩΤΟ από το thestival

Ελλιπείς χαρακτηρίζει ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης τις εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου του Δενδροποτάμου που έγιναν από την ΕΥΑΘ στο μη πλακοσκεπές τμήμα του, που βρίσκεται παραπλεύρως του κεντρικού αντλιοστασίου της, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεών της σε περίπτωση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων.

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνει ότι «το πρόβλημα της ύπαρξης φερτών υλικών και αυτοφυούς βλάστησης σε όλο το μήκος του χειμάρρου του Δενδροποτάμου συνεχίζει να υφίσταται ακόμη και στο ασκεπές και στο πλακοσκεπές τμήμα».

Παράλληλα υπογραμμίζεται η ανάγκη για πλήρη καθαρισμό του χειμάρρου του Δενδροποτάμου (και στο πλακοσκεπές τμήμα του και στο ασκεπές τμήμα του μέχρι τις εκβολές του στον Θερμαϊκό Κόλπο) και υπενθυμίζεται το σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου στο αρμόδιο υπουργείο, προειδοποιώντας για τους κινδύνους πλημμυρών στη δυτική πλευρά της πόλης.

Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε με δικά της έξοδα τον καθαρισμό του ρέματος Δενδροποτάμου, στο τμήμα που εκτείνεται από την περιοχή παραπλεύρως του κεντρικού αντλιοστασίου της και μέχρι την εκβολή του, «καθώς δεν υπήρξε πρόοδος στο έργο του καθαρισμού του ρέματος από τον αρμόδιο φορέα».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν επίσης ότι η ΕΥΑΘ ανέλαβε τις σχετικές εργασίες για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, παρότι ήδη υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για το ενδεχόμενο εισροής υδάτων του ρέματος στην εγκατάσταση σε περίπτωση πλημμύρας. Διαβεβαίωνε, τέλος, ότι θα συνεχίσει -εκτός σύμβασης- μέχρι το τέλος του 2017 να καθαρίζει για λόγους πρόληψης τα φρεάτια υδροσυλλογής και τους αγωγούς ομβρίων (εκτός ΒΙΠΕ-Θ και των μεγάλων κλειστών αγωγών που αντιστοιχούν σε διευθετημένους χειμάρρους). Επίσης, θα συνεχίσει να συντηρεί αντλιοστάσια ομβρίων και να αποκαθιστά βλάβες σε αγωγούς ομβρίων ή να επεμβαίνει με τα συνεργεία της σε περιπτώσεις πλημμύρας για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις