Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές κρέμασαν πανό στην είσοδο του ΥΜΑΘ [vid]

Θεσσαλονίκη: Οι μαθητές κρέμασαν πανό στην είσοδο του ΥΜΑΘ [vid]
ΦΩΤΟ από το Thestival

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε η διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σχολείων της Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα στην Παιδεία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και από εκεί κινήθηκαν με πορεία στο υπουργείο, όπου ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά του «νόμου Γαβρόγλου».

Εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και μαθητές ζήτησαν την επαρκή χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και την συνέχιση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους ζήτησαν ακόμη την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, την διατήρηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τους διορισμούς καθηγητών, ώστε να καλυφθούν κενά στην εκπαίδευση.

«Το νέο πρόγραμμα της Β’ Λυκείου θα μετατρέψει τα μαθήματα Άλγεβρας, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής και ξένης γλώσσας από βασικά σε μαθήματα επιλογής. Παράλληλα, προβλέπονται συνενώσεις μαθημάτων επιλογής. Αυτό σημαίνει μείωση διδακτικών ωρών, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, που ελλοχεύουν τον κίνδυνο ακόμη και για συγχωνεύσεις μικρών σχολείων» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ, Γιάννης Λαθήρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Thestival

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις