Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα – Τρέχουν οι πυροσβέστες για τις αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα – Τρέχουν οι πυροσβέστες για τις αναζωπυρώσεις
ΦΩΤΟ από το halkidikinews

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το Λιβάδι Θεσσαλονίκης και το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Χαλκιδική η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση, έχει τεθεί υπό έλεγχο αφού, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, κατέκαψε περίπου 1.000 στρέμματα.

Στο Λιβάδι, η φωτιά έχει οριοθετηθεί όπως και στην περιοχή Λουτρά, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Σύμφωνα με το halkidikinews, υπάρχουν αναζωπυρώσεις περιφερειακά των μετώπων που απασχολούν αδιάκοπα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ανέρχονται στα 25 οχήματα με 50 άνδρες.

Όπως ανέφερε στο halkidikinews Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης, από το πρωί έκαναν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Μετά τις 2 το μεσημέρι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του κ. Τσολάκη έχουν καεί περίπου 1.200 στρέμματα δασικής έκτασης. Το απόγευμα οι άνεμοι στην περιοχή της Κασσάνδρας αναμένεται να εξασθενήσουν, γεγονός που κάνει αισιόδοξους τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ότι η φωτιά θα κατασβεστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, halkidikinews

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις