Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κέρκυρα: Άνοιξε η αυλαία του κορφιάτικου καρναβαλιού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία του κορφιάτικου καρναβαλιού που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί με την “Πομπή του Σιορ Καρνάβαλου”.

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια είχαν χθες την τιμητική τους, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα του σατυρικού καρναβαλιού “Κρασοδικείο” και ο χορός “Καντρίλλιες” από το χορευτικό σύλλογο Φαέθων. Το κερκυραϊκό καρναβάλι είχε μία μοναδική ιδιαιτερότητα από το ελληνικό καρναβάλι. Είναι ένα σύμπλεγμα επηρεασμένο από τις βενετσιάνικες συνήθειες συνυφασμένο με τις κερκυραϊκές παραδόσεις. 

Κατά την πολυήμερη διάρκειά του, η Κέρκυρα μεταμορφώνεται σε άλλες εποχές θυμίζοντας περισσότερο τη Βενετία του 18 αιώνα. Σε αυτό συντελεί, το Λύκειο Ελληνίδων που έχει στην κατοχή του αυθεντικά βενετσιάνικα κοστούμια εποχής και τα παρουσιάζει κάθε χρόνο στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διεξάγεται στο κέντρο της πόλης. Η σάτιρα είναι ένα από τα έντονα στοιχεία του κορφιάτικου καρναβαλιού. Για τη διεξαγωγή της θεατρικές ομάδες προετοιμάζονται πολλούς μήνες νωρίτερα. Ενώ σε κάθε γωνιά της πόλης και σε κάθε μεγάλο χωριό του νησιού διεξάγονται δρώμενα που έχουν τη δική τους ταυτότητα. 

Μοναδικά τραγούδια και ποιήματα με ύφος πάντα περιπαιχτικό ακούγονται σε όλα τα καντούνια από τις εκάστοτε, περίτεχνα μεταμφιεσμένες, θεατρικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων, ενώ η κορύφωση του κορφιάτικου καρναβαλιού γίνεται με τη μεγάλη καρναβαλιστή παρέλαση που διαρκεί σχεδόν όλη τη μέρα. Τον Σιορ Καρνάβαλο θα συνοδέψουν η κουστωδία του, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολές χορού και εκατοντάδες καρναβαλιστές, που έχουν να παρουσιάσουν τις δικές τους μοναδικές επιδείξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε