Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κέρκυρα: Κατάληψη εκλογικού κέντρου από αγανακτισμένους γονείς

Κέρκυρα: Κατάληψη εκλογικού κέντρου από αγανακτισμένους γονείς

Οι κάτοικοι που αποφάσισαν να προβούν σε 3ωρη κατάληψη το πρωί της Κυριακής διαμαρτύρονται για το κλείσμο του τοπικού Γυμνασίου…

“Ταμπουρωμένοι” στο νηπιαγωγείο των Λιαπάδων στην Κέρκυρα είναι από το πρωί 150 κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ε.Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να διεξαχθεί αύριο το πρωί η εκλογική διαδικασία στο
νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο της περιοχής τους και δεν πρόκειται να παραδώσουν τα σχολεία για να γίνουν εκλογικά κέντρα.

Εξω από το σχολείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με τον αστυνομικό διευθυντή σε ρόλο διαπραγματευτή ενώ πριν από λίγα λεπτά έξω από το σχολείο κατεφθασε εισαγγελέας και ΜΑΤ.

Στην θέα της εισαγγελέα και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι κάτοικοι χτύπουν συνεχώς την καμπανα του χωριού για να συγκεντρωθούν οσο γίνονται περισσότεροι. Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα συγκρουστούν με τους αστυνομικούς και στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι μέσα στο χώρο του σχολείου βρίσκονται μητέρες και παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει στις προηγούμενες εκλογές, 6 Μαϊου, σε συμβολική κατάληψη για 3 ώρες, στις 9 το πρωί.

Η υπουργική απόφαση για καταργηση του Γυμνασίου των Λιαπάδων, δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου στην εφημερίδα της κυβέρνησης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής.

Οι κάτοικοι ζητούν της άμεση ανάκληση της απόφασης και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων-εκπαιδευτικών -μαθητών, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση
που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Συμβολική κατάληψη σε εκλογικά τμήματα στην Κέρκυρα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε