Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κέρκυρα: Πέφτουν οι υπογραφές για έρευνες στο οικόπεδο 2

οικοπεδο 2

Θέμα μιας εβδομάδας είναι πλέον η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του οικοπέδου 2 στο Ιόνιο, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Κέρκυρας.

Στην τελετή αναμένεται να δώσουν το παρόν στελέχη της κοινοπραξίας Total, Edison και ΕΛΠΕ, στην οποία παραχωρείται το οικόπεδο 2.

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή δυτικά της Κέρκυρας αναμένεται να αρχίσουν μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή. Χρονικά οι έρευνες τοποθετούνται στα μέσα του επόμενου χρόνου.

Το τεμάχιο 2 στα δυτικά της Κέρκυρας έχει έκταση 2.422 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι το ένα από τα τρία για τα οποία υπήρξε ενδιαφέρον από εταιρείες εξόρυξης.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία σε πρώτη φάση μέσα στο 2018 θα γίνουν σεισμικές έρευνες οι οποίες θα δείξουν τις περιοχές στις οποίες θα γίνουν και οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις. Αυτές αναμένονται το 2020 ή το 2021.

Η όλη διαδικασία που αφορά στην περιοχή της Κέρκυρας θεωρείται από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ως μια θετική εξέλιξη ενόψει των διαγωνισμών που πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα, νοτιοδυτικά-δυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο για τρία ακόμη οικόπεδα.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις