Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κέρκυρα: Τσιγγάνοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς

Κέρκυρα: Τσιγγάνοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς

Όλα ξεκίνησαν, όταν επιχειρήθηκε έρευνα σε καταυλισμό και συγκεκριμένα σε σπίτια συλληφθέντων για κλοπές…

Με λοστούς, πέτρες και ξύλα, και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, επιτέθηκαν τσιγγάνοι σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια έρευνας σε καταυλισμό, στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας.

Είχε προηγηθεί έρευνα σε όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αντικείμενα, που είχαν κλαπεί από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας. Όταν τα μέλη ομάδας αστυνομικού κλιμακίου, το οποίο συνόδευε εισαγγελέας, μπήκαν στον καταυλισμό, περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Δύο συνάδερφοί τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Από τις επιθέσεις των αθίγγανων, που τράπηκαν σε φυγή, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε περιπολικό και δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ΕΛΑΣ.

Κατά την έρευνα, ωστόσο, των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε