Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κίνδυνος να καταρρεύσει η Εγνατία Οδός με μια νεροποντή!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κίνδυνος υπάρχει για το τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη. Όπως είπε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, μεγάλο πρόβλημα από τις πρόσφατες πλημμύρες έχει δημιουργηθεί στη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη, όπου έχει βουλώσει ο αγωγός που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.

“Η ίδια η Εγνατία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση με μια νέα νεροποντή, αν δεν καθαριστεί το σημείο με ειδικό μηχάνημα. Αυτή είναι η εικόνα που εγώ αποκόμισα και που βλέπει όποιος περάσει από εκεί, χωρίς να έχω αυτή τη στιγμή επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μου”, είπε ο δήμαρχος.

Ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού”, Τάσος Μουρατίδης, είπε ότι θέμα κατάρρευσης δεν υπάρχει “Στο συγκεκριμένο τμήμα, είχαν προταθεί κάποια έργα από το 2005, με σκοπό τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ορισμένα από αυτά έγιναν και ορισμένα δεν έγιναν. Όσα δεν έγιναν θα προγραμματιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να τα υλοποιήσουμε”.

Όπως έγινε γνωστό, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημιουργία ενός συνολικού σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία των παραπάνω περιοχών αλλά και της Χαλκιδικής.

Ο δήμος Βόλβης βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που είχαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την κατάρρευση μίας γέφυρας στον Μελισσουργό. Ειδικά για την περίπτωση της γέφυρας η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για την κατασκευή της πριν από πέντε χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Χωριό… ”βομβαρδισμένο” από την κακοκαιρία – Δείτε φωτορεπορτάζ!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε