Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλείνει η μονάδα που προκάλεσε τη ρύπανση στον Πηνειό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η επιχείρηση επεξεργασίας ζωικού λίπους βρίσκεται στη Λάρισα…

και σύμφωνα με απόφαση της Νομαρχίας, δε θα ανοίξει παρά μόνο αν συμμορφωθεί, επιδιορθώσει τις εγκαταστάσεις της και διαπιστωθεί ότι δε ρυπαίνει πια το ποτάμι με τις εργασίες της.

Το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ρυπαίνει τον Πηνειό, διαπιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή και αμέσως κινητοποιήθην περιβαλλοντικές οργανώσεις και αρμόδιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, μετά τις έρευνες των αρμοδίων Υπηρεσιών η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κέντρο Ελέγχου Προστασίας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), το οποίο αφού έλαβε υπόψη την έκθεση Αυτοψίας που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, αποφάσισε τα εξής:
1, Την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου (πράγμα που, όπως αναφέρεται, ζήτησε και η ίδια η επιχείρηση)
2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν επανέλεγχο στον Πηνειό, προκειμένου να ενημερωθεί εκ νέου το ΚΕΠΠΕ για το αν εξακολουθεί να υφίσταται η ρύπναση στον Πηνειό.
3. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης να κάνει έλεγχο για να διαπιστώσει αν ελήφθησαν από την Επιχείρηση τα υποδειχθέντα μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων διαρροής καυσίμων.
4. Η λειτουργία της Επιχείρησης, η οποία με αίτησή της διακόπτεται, να ξεκινήσει εκ νέου όταν θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες υποδείξεις.
5. Η Επιχείρηση καλείται εντός πέντε ημερών (όπως προβλέπεται από τυο Νόμο) να υποβάλει τις απόψεις της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε