Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κομοτηνή: Ποινή 18 ετών στον ανήλικο που σκότωσε το κωφάλαλο αγοράκι – Οργή των συγγενών του θύματος

φωτό αρχείου από xronos.gr
φωτό αρχείου από xronos.gr

Δέκα από τα δεκαοκτώ χρόνια ποινικού σωφρονισμού που του επιβλήθηκαν θα εκτίσει ο ανήλικος που σκότωσε το 6χρονο αγόρι στην Κομοτηνή. Διαμαρτύρονται για την ποινή οι συγγενείς του θύματος.

Σε 18 χρόνια ποινικού σωφρονισμού καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας και του βιασμού του 6χρονου κωφάλαλου Μεχμέτ Αλή στην Κομοτηνή.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών.

Το άτυχο παιδί είχε βρεθεί δολοφονημένο σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του, τον περασμένο Ιανουάριο. Για το έγκλημα προσήχθη και ομολόγησε ο 15χρονος επίσης κωφάλαλος που διέμενε κι αυτός στον καταυλισμό.

Οργή των συγγενών του θύματος για την ποινή

Η επιβληθείσα ποινή αναλυτικά είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος. Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου.

Αυτή είναι η ανωτέρα των ποινών που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο για την πράξη αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι γονείς του 6χρονου παιδιού μίλησαν στην εκπομπή Tatiana Live στο Epsilon μαζί με τον δικηγόρο τους και δήλωσαν οργισμένοι καθώς όπως ισχυρίζονται η ποινή είναι πολύ μικρή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα άλλα παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με τον νόμο η ποινή ήταν η αναμενόμενη. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μεχμέτ Αλή πρόσθεσε ότι ο δράστης είναι ένας εγκληματίας που στερείται ηθικών ενδοιασμών ενώ συμπλήρωσε ότι η στάση του 15χρονου κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν αποχρωματισμένη από οποιοδήποτε συναίσθημα, και ότι ο δράστης δεν έδειξε καμία μεταμέλεια.

Ο δικηγόρος του δράστη είπε ότι πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν ωστόσο υπογράμμισε ότι ο πελάτης του είναι επίσης ανήλικος, ότι καταδικάστηκε με βάση τις ποινές που προβλέπει ο νόμος. “Κανείς δεν γεννιέται εγκληματίας” είπε ο συνήγορος υπεράσπισης και αναφέρθηκε στις ειδικές συνθήκες του οικογενειακού περιβάλλοντος του δράστη…

Με πληροφορίες από Tatiana Live και xronos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε