Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορινθία: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης για τις ζημιές στο Δερβένι!

Κορινθία: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης για τις ζημιές στο Δερβένι!

Ξεκινά το έργο αποκατάστασης της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι Κορινθίας που από τον έντονο κυματισμό του περασμένου χειμώνα, σε μήκος περίπου 100 μέτρων…

δεν χάθηκε μόνο η ακτή, αλλά ξεθεμελιώθηκαν σχεδόν τα σπίτια της περιοχής. (θυμηθείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του NewsIt)

Με την πρόκληση του φαινομένου και ύστερα από πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κλήθηκε ειδική μελετητική εταιρεία, η οποία συνέταξε μελέτη και η οποία θα εφαρμοστεί με την συγκεκριμένη εργολαβία.

Ο περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου σημείωσε ότι «τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν τον τελευταίο καιρό πάνω στην παλιά εθνική οδό της Κορίνθου – Πατρών ήταν έντονα, γιατί αφορούσαν και σπίτια. Το συγκεκριμένο έργο είναι προϋπολογισμού 2,1 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και η παρέμβαση θα γίνει στο Δερβένι, στην περιοχή του Διμηνιού και θα έχει ολοκληρωθεί σε τρείς μήνες».

Ο Πέτρος Τατούλης είπε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου προετοιμάζεται για μια μελέτη, που θα διερευνήσει τα προβλήματα διάβρωσης όλου του Κορινθιακού. Πρόκειται είπε, για μια πιλοτική μελέτη, που γίνεται σε συνολικό πεδίο και με την ολοκλήρωσή της θα έχουμε μια πραγματική εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησε άστεγος στο Μπαλί-”Έδωσε τέλος στη μίζερη ζωή του”!

Αμφιλοχία: Η όμορφη σερβιτόρα ήταν… φόνισσα!

Ηλεία: Το δυστύχημα που βύθισε στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό!

Κρήτη:Οι σπαραχτικοί στίχοι των γονιών, για τον θάνατο των παιδιών τους!

Θεσσαλονίκη: Η νέα σκληρή σύγκρουση Μπουτάρη – Χρυσής Αυγής!

Κυκλάδες: Οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκου Μιχαλολιάκου

Καβάλα: Ραντεβού με την τύχη – Με 2,5€… τέλος η κρίση!

Χανιά: Ανήλικοι κάνουν βουτιές από το σημείο που πέθανε ο 30χρονος!

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε