Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κως: Ομαδικός τάφος Ιταλών που εκτελέστηκαν από Γερμανούς!

ΦΩΤΟ aegeannews.gr
ΦΩΤΟ aegeannews.gr

Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Κω τα οστά Ιταλών αξιωματικών που εκτελέστηκαν από ναζί…

Τα οστά βρέθηκαν σε περιοχή που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τόπος εκτέλεσης και αποτυπώθηκε στο βιβλίο του ιστορικού και συγγραφέα από την Κω Κώστα Κογιόπουλου. Μάλιστα επί τόπου έσπευσε και ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καΐσερλης, ενώ ιατροδικαστής θα πιστοποιήσει αν πρόκειται για τα οστά των αγνοούμενων Ιταλών από τον Οκτώβρη του 1943, ώστε να ειδοποιηθούν οι Ιταλικές αρχές.

Σε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα το Aegeanews.gr αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Κ. Κογιόπουλου το σημείο αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο δέντρο που υπήρχε από τότε στον τόπο εκτέλεσης των Ιταλών (όπου είχε υποδείξει ως αυτόπτης ο αείμνηστος κάτοικος της περιοχής Μιχάλης Παπαθεοδωράκης) στο οποίο σύμφωνα με μαρτυρία Ιταλού είχε βρεθεί πόδι εκτελεσθέντος Ιταλού με την μπότα του.

Αφού πιστοποιηθεί από Ιατροδικαστή (κατά πάσα πιθανότητα τον κ. Μπεσίρη) ότι πρόκειται πράγματι για ανθρώπινα οστά, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των Ιταλικών αρχών όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κ. Καΐσερλης που έσπευσε άμεσα στην περιοχή, (Ιταλικού Υπ. ʼμυνας, συνδέσμων παλαιών πολεμιστών, συγγενών εκτελεσθέντων) ώστε να ξεκινήσουν έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Το τελευταίο αντίο στο νεαρό πολιτικό μηχανικό που αυτοκτόνησε!

Αγρίνιο: Εισβολή τσιγγάνων σε γυμνάσιο και ερωτικά πειράγματα σε μαθήτριες!

Κοζάνη:Η βλάβη του φορτηγού ήρθε τη λάθος ώρα,στο λάθος σημείο…

Αχαϊα:”Σήκω Ανδρέα για να δεις” τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Δείτε βίντεο!

Θεσσαλία: Χαροπαλεύουν εργάτης και εργοδότης μετά από τροχαίο ατύχημα!


Αχαϊα:Σεξ και ξύλο σε κατάστημα – Χαμός για ένα 10ευρω!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε