Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κως: Τον απέρριψε και την μαχαίρωσε σε δωμάτιο ξενοδοχείου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δράστης ένας 60χρονος κτηνοτρόφος και θύμα μια 36χρονη γυναίκα που κατέληξε στο νοσοκομείο – Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου…

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 11 μηνών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 60χρονο κτηνοτρόφο από τη Κρήτη, για ”απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” σε βάρος 36χρονης αλλοδαπής.

Ο δράστης κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό ή η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τη παραπάνω κατηγορία αλλά και για αυτές της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2009 όταν ο 60χρονος επιτέθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι στην νεαρή γυναίκα τραυματίζοντας την σοβαρά στη πλάτη! Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της η 36χρονη είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα όπου και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, αιτία για το περιστατικό ήταν τα αισθήματα που έτρεφε ο κτηνοτρόφος για την 36χρονη Ρουμάνα! Ο ίδιος κατά την απολογία του επεσήμανε ότι δεν είχε τη παραμικρή πρόθεση να τη τραυματίσει με το μαχαίρι όμως η κοπέλα σε κίνηση που η ίδια έκανε προκάλεσε το τραύμα.

Ωστόσο δεν φάνηκαν οι ισχυρισμοί του αυτοί να έπεισαν τον εισαγγελέα της έδρας, που στην αγόρευσή του και αφού περιέγραψε τα αισθήματα που έτρεφε ο 60χρονος για την 36χρονη (σύμφωνα και με τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει στην απολογία του) είπε χαρακτηριστικά ότι «μπήκε στο δωμάτιο με σκοπό να σκοτώσει».

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο εισαγγελέας τόνισε πως η άρνηση της κοπέλας να δεχτεί τα δώρα αλλά και τις πιέσεις του 60χρονου έθιξαν τον εγωισμό του κατηγορουμένου και τον «ώθησαν να πάει να σκοτώσει», ενώ πρόσθεσε ότι «ο τρόπος που ενήργησε δεν δικαιολογεί το βρασμό ψυχής».  Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις πράξεις.

Από τη πλευρά του παίρνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 36χρονη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή του και το χρόνο (την κρατούσε περίπου 2 λεπτά) αλλά και το χώρο (στο δωμάτιο δεν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να τον εμποδίσει). Όμως δεν το έκανε και αυτό διότι δεν είχε ούτε καν τη κρυφή πρόθεση.

Ο κτηνοτρόφος που διέμενε στη Κω, τα τελευταία 8 χρόνια πριν το περιστατικό, διατηρούσε ζώα τα οποία είχε εγκαταστήσει στη περιοχή Άγιος Νεκτάριος στο Ψαλίδι της Κω, δίπλα από ξενοδοχειακή μονάδα στην οποία τους χειμερινούς μήνες απασχολείτο ως φύλακας. Εκεί εργαζόταν και η 36χρονη Ρουμάνα για την οποία – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- φέρεται να έτρεφε ιδιαίτερα αισθήματα ο 60χρονος.

Στις 25 Ιουνίου 2009 στις 11 παρά 10 το πρωί, για άγνωστους λόγους ο 60χρονος πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν η 36χρονη και κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι, το ”κάρφωσε” στη πλάτη της κοπέλας!

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι συνέλαβαν τον 60χρονο αλλά και ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκε η τραυματίας στο νοσοκομείο της Κω. Εκεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της 36χρονης, η οποία αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε