Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Αποκαλύψεις για τη δολοφονία Ρουσάκη – ”Χτυπούσαν ακόμη και με φτυάρια”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αστυνομικός κατέθεσε ότι ζήτησε άδεια για ρίψη χημικών και πήρε αρνητική απάντηση – Περιέγραψε τα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα και πως φτάσαμε στη δολοφονία του Ρουσάκη στο Ηράκλειο

Στο “σκαμνί” κάθονται από τις 09.00 το πρωί, οι 21 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Γ.Ρουσάκη, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Στο Δικαστικό Μέγαρο, τόσο μέσα όσο και έξω, έχουν τεθεί σε ισχύ δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ έχει στηθεί ξανά η μαγνητική πύλη από την οποία περνούν οι πάντες – κατηγορούμενοι, μάρτυρες, ακόμη και οι δικηγόροι! Στο δικαστήριο έχουν προσέλθει 16 από τους 21 κατηγορούμενους και οι υπόλοιποι παρίστανται δια των δικηγόρων τους.

Ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από το δικαστήριο ήταν ο πατέρας του άτυχου 19χρονου, ο οποίος μίλησε για λίγα λεπτά, καθώς δεν ήταν παρών στη συμπλοκή, παρά μόνο είδε το γιο του να φεύγει από τα Μάλια με την παρέα του και υπέθεσε ότι θα πήγαιναν στη Χερσόνησο. Ακολούθησε ένας μάρτυρας περιστατικού που προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής, σε μία κρεπερί, ωστόσο ο μάρτυρας αναίρεσε ότι αναγνώρισε τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Συγκλονιστική ήταν ωστόσο η τρίτη κατάθεση, αυτή ενός αστυνομικού, από την ομάδα που κλήθηκε στη συμπλοκή στην παραλιακή. Όπως είπε ο αστυνομικός, περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας, είδε μια ομάδα ατόμων σε μηχανές, με κράνη και κουκούλες.

Τους ακολούθησε με το περιπολικό, ώσπου σταμάτησαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου και “έσπασαν” σε δύο ομάδες. Οι αστυνομικοί, έχοντας υπόψιν τα επεισόδια που συχνά σημειώνονται μεταξύ οπαδών ομάδων, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου του ΟΦΗ, στα Καμίνια, όπου βρήκαν μια ομάδα οπαδών με ξύλα στα χέρια. Οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν για την “ύποπτη” ομάδα και τους ζήτησαν να μη φύγουν από το Σύνδεσμο, ενώ βλέποντας ότι ήταν ήρεμοι, οι αστυνομικοί αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί δέχτηκαν κλήση για συμπλοκή μεταξύ νεαρών στην πεζογέφυρα, στην παραλιακή λεωφόρο. Φτάνοντας εκεί αντίκρισαν μία μάχη, σώμα με σώμα, αλλά και με πέτρες και καδρόνια, ακόμη … και φτυάρια! Όπως είπε ο ίδιος, η σφοδρή σύγκρουση συνεχιζόταν για 25 λεπτά, ενώ μέχρι και … τα κολωνάκια του φωτισμού έσπαγαν και χρησιμοποιούσαν ως μέσα επίθεσης. Όταν τελείωναν τα πολεμοφόδια, υποχωρούσαν εφοδιάζονταν ξανά, και ξανάρχιζαν, θυμάται ο αστυνομικός.

Στην έκκληση των ένστολων να σταματήσουν, απάντηση λάμβαναν μόνο από έναν 42χρονο (που παρίσταται μέσω του συνηγόρου του), ο οποίος εκφραζόταν με αγανάκτηση απέναντι στους αστυνομικούς, αποδίδοντάς τους ευθύνες για το ότι έφθασαν τα πράγματα ως εκεί, ενώ ταυτόχρονα ήταν επιθετικός και εμψύχωνε την “ομάδα” του για να συνεχίσει τη συμπλοκή!

“Λυπάμαι που το λέω, θα μπορούσαμε να έχουμε κι άλλους νεκρούς” – είπε ο αστυνομικός ενώπιον του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι βλέποντας το κακό να έρχεται, ζήτησε άδεια να πέσουν χημικά είτε να πυροβολήσει στον αέρα εκφοβιστικά, όμως πήρε αρνητική απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λαμία: Κοίταξε από το παράθυρο και του ”κόπηκαν τα γόνατα”!

Πρέβεζα: Αβάσταχτος πόνος για τον θάνατο φοιτήτριας από νευρική ανορεξία!

Μακεδονία: Μετά την Αττική, σφοδρές καταιγίδες σε Πέλλα, Ημαθία, Καστοριά και Κοζάνη!

Τρίκαλα: Η πιο αισιόδοξη είδηση της ημέρας – Έκαναν έρανο και έσωσαν τη φίλη τους!

Αχαϊα: Ο πιο… τυχερός Πατρινός – Κέρδισε 300 φορές το τζόκερ και όχι μόνο…

Πύργος: Τραγωδία σε καταυλισμό σεισμοπλήκτων – Ανάπηρος κάηκε ζωντανός (Βίντεο)!

Πάτρα: Σεξ και ξύλο σε στενό – Χαστούκια, απειλές και τρέξιμο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε