Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Αποκλεισμένα χωριά και προβλήματα στους δρόμους από την κακοκαιρία!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο – Αποκλεισμένα χωριά σε Αμάρι & Άγ.Βασίλειο Ρεθύμνου, προβλήματα σε Σφακιά,Ίμπρο,Ομαλό στα Χανιά, στο Οροπέδιο & τη Σητεία στο Λασίθι – Κλειστά αρκετά σχολεία…

Οι Βούτες και τα Πεζά “ντύθηκαν” στα λευκά, με τους οδηγούς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν με ασφάλεια. Σύμφωνα με το διευθυντή της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κρήτης, Γ.Τζανοκωστάκη μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε περιοχές σε υψηλότερο υψόμετρο. Πρόβλημα στην κυκλοφορία καταγράφεται στην Εθνική Οδό προς την Αγία Βαρβάρα, στο τμήμα από το 23ο ως το 33ο χιλιόμετρο.

Χιονισμένος είναι και ο δρόμος προς: Μ.Βρύση, Πρινιά, Άγιο Μύρωνα, Βούτες, Πενταμόδι, Πεζά, Γωνιές, Άγιο Σώζοντα, Κρουσώνα, Πανασσό.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μηχανήματα του δήμου Ηρακλείου έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί στις περιοχές Καρκαδιώτισσα, Καλού, Ρουκάνι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ όμοια ήταν και η τακτική για τις περιοχές προς τον Άγιο Μύρωνα.

Ρέθυμνο

Προβλήματα καταγράφονται στα ορεινά χωριά στους δήμους Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, όπου όμως τα εκχιονιστικά έχουν πιάσει δουλειά και σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Στα Ανώγεια η διέλευση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χανιά

Με αντιολισθητικές αλυσίδες και 4Χ4 εκτελείται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο προς τα Σφακιά, ενώ ο δρόμος προς τον Ομαλό είναι κλειστός από το ύψος των Λάκκων. Κλειστός και ο δρόμος προς Πέτρα Σελί. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από τις 07.00 το πρωί, ενώ εκτιμάται ότι τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί ως τις 10.00-11.00.

Λασίθι

Αποκλεισμένο είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, από την πλευρά του Αγίου Νικολάου, όπου από το πρωί δουλεύουν εκχιονιστικά μηχανήματα. Πρόβλημα λόγω του χιονιού εντοπίζεται και στην περιοχή της Σητείας προς την περιοχή των Παπαγιαννάδων.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμέινουν, σήμερα τα σχολεία στο δήμο Βιάννου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη τα σχολεία, που δε θα λειτουργήσουν, είναι:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

-Γυμνάσιο – Λύκειο Βιάννου

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αμιρών.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου. Πιθανότατα κλειστά θα είναι σήμερα και τα σχολεία στους πρώην δήμους Τεμένους και Γοργολαϊνίου, ενδεχομένως και στην Παλιανή και τις Δαφνές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το κεντρικό θέμα του NewsIt για την κακοκαιρία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε