Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Δε θέλουν στη γειτονιά τους παιδιά με ειδικές ανάγκες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έξω από την Περιφέρεια Κρήτης διαδήλωσαν το μεσημέρι τα παιδιά, οι γονείς και τα μέλη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή” για την ακύρωση της Ένταξης στο ΕΣΠΑ του σπιτιού των ονείρων τους, μετά από την αντίδραση 3 γειτόνων οι οποίοι δυστυχώς βρήκαν συμπαραστάτες στην Δημόσια Διοίκηση!

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, η αντίδραση τριών ατόμων που τα ακίνητα τους γειτονεύουν με το ακίνητο του κέντρου, στο οποίο αναμένεται να στεγαστεί ξενώνας για τα παιδιά,
δημιούργησε εμπλοκή και οδήγησε στην απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

Οι τρεις αυτοί Ηρακλειώτες φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η περιουσία τους χάνει την αξία της επειδή θα συνορεύει με κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες και θέτουν θέμα στην Περιφέρεια. Μάλιστα φαίνεται ότι κινήθηκαν και νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για την παύση του έργου που θα … υποβάθμιζε την περιουσία τους επειδή εκεί θα έμεναν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με έγγραφο που πήγε σήμερα στον Περιφερειάρχη, ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς με τις εξαιρετικές ευαισθησίες είναι και εκπαιδευτικοί.

Έτσι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή βρίσκεται στο δρόμο φωνάζοντας όχι στο ρατσισμό και στην περιθωριοποίηση.

Διαβάστε ακόμα:

Βρέθηκε η προτομή του Κώστα Ηλιάκη,αναζητούνται οι δράστες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε