Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Έδωσαν 300.000 ευρώ για να αγοράσουν σπίτι και τώρα “αισθανόμαστε ηλίθιοι” – Τα μεγάλα λάθη του ζευγαριού!

Κρήτη: Έδωσαν 300.000 ευρώ για να αγοράσουν σπίτι και τώρα “αισθανόμαστε ηλίθιοι” – Τα μεγάλα λάθη του ζευγαριού!

Το ζευγάρι συγκέντρωσε τα χρήματα για να αγοράσει το επίμαχο σπίτι. Δεν πρόσεξαν όμως κάποιες βασικές λεπτομέρειες…

Θύμα απίστευτης απάτης φέρεται να έπεσε ένα ζευγάρι Αμερικανών συνταξιούχων, το οποίο πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να αγοράσει σπίτι στην Κρήτη, προκειμένου να περάσει σ’ αυτό το υπόλοιπο της ζωής του. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι Άννα και Βίκτορ Πολόνσκι, αμφότεροι πιανίστες στο επάγγελμα, εξαπατήθηκαν, καθώς το σπίτι το οποίο αγόρασαν το 2014, καταβάλλοντας περισσότερα από 300.000 ευρώ, δε βρίσκεται ακόμα στην κυριότητά τους, καθώς ήταν υποθηκευμένο!

«Είμαστε 68χρονοι συνταξιούχοι Αμερικανοί πολίτες, πιανίστες συναυλιών που ζούσαν και δούλευαν στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας μέχρι τον Οκτώβριο του 2014. Το Μάιο του 2014 επισκεφτήκαμε την Κρήτη για πρώτη φορά και ερωτευτήκαμε αυτό το όμορφο νησί, το ήπιο κλίμα, την υπέροχη θάλασσα και το φαγητό. Πάνω απ’ όλα γνωρίσαμε πολλούς υπέροχους και ευγενικούς Κρητικούς, οι οποίοι έγιναν φίλοι μας και παραμένουν μέχρι τώρα». Έτσι ξεκινά την αφήγηση της απίστευτης ταλαιπωρίας που υφίσταται μέχρι σήμερα το ζεύγος Πολόνσκι. Οι δύο μουσικοί υποστηρίζουν ότι πείστηκαν να αγοράσουν σπίτι σε συγκρότημα διαμερισμάτων της Κρήτης, μετά τη γνωριμία τους με τη γενική διευθύντρια του εν λόγω συγκροτήματος.

Η μετάφραση έκρυβε παγίδες

«Συμφωνήσαμε σε μια τιμή και πωλήσαμε το ωραίο μας σπίτι στην Καλιφόρνια», λέει το ζεύγος Πολόνσκι, το οποίο προέβη στην αγορά σπιτιού στην Κρήτη, συνολικής έκτασης 196 τ.μ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία, η γενική διευθύντρια τους ζήτησε να μεταφράσει η ίδια το συμβόλαιο αγοράς, καθώς «δεν υπήρχε λόγος να προσλάβουμε έναν επίσημο μεταφραστή». «Τώρα ξέρουμε πως ήμασταν, ειλικρινά, ηλίθιοι και αφελείς, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, δεν είχε το δικαίωμα να μεταφράσει αυτή το συμβόλαιο για εμάς, καθώς ήταν ο πωλητής!», αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, επισημαίνοντας ότι, στη μετάφραση του συμβολαίου, παρακάμφθηκε το μέρος όπου αναφερόταν ότι το επίμαχο σπίτι είχε υποθήκη 293.909 ευρώ, την οποία το συγκρότημα διαμερισμάτων οφείλει σε τράπεζα!

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, το ζευγάρι των Αμερικανών καλλιτεχνών δεν αποδίδει ευθύνες μόνο στη γενική διευθύντρια του συγκροτήματος, αλλά και σε Κρητικό δικηγόρο τον οποίο τους σύστησε η τελευταία, προκειμένου εκείνος να αναλάβει τα της διαδικασίας της αγοράς του ακινήτου. Σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλονται, κανείς εκ των δύο δεν τους είχε ενημερώσει για την ύπαρξη της υποθήκης.

Η αποκάλυψη της αλήθειας για το υποθηκευμένο σπίτι

Το ζεύγος πληροφορήθηκε ότι το σπίτι που θα αγόραζε είναι υποθηκευμένο μόνο όταν ο συμβολαιογράφος τούς ρώτησε αν γνωρίζουν για την υποθήκη! Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω δικηγόρος τότε τους «εξήγησε ότι το σπίτι έχει υποθήκη, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι το ποσό των χρημάτων που απαιτείται για την άρση της υποθήκης έχει ήδη μεταφερθεί στην τράπεζα και η άρση της υποθήκης θα γίνει πολύ σύντομα. “Αυτό γίνεται στην Ελλάδα, και συνήθως διαρκεί το πολύ 6 μήνες”, μας εξήγησε, εξαιτίας της γραφειοκρατίας της τράπεζας.

Και πάλι τον εμπιστευτήκαμε πλήρως και αφελώς! Ήταν δικηγόρος μας, μας συστήθηκε ως ένας από τους καλύτερους δικηγόρους! Συνεργαστήκαμε μαζί του και τον πληρώσαμε για να μας προστατεύσει, στηριζόμενοι στον επαγγελματισμό και την αξιοπρέπειά του! Τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να μας ανησυχεί, ότι αυτή η 6μηνη καθυστέρηση είναι γραμμένη στο συμβόλαιο, ότι υπάρχει επίσης εγγύηση από την εταιρεία να πληρώνει 1.000 ευρώ για κάθε μήνα, μετά την αρχική περίοδο 6 μηνών. Ως πρόσθετη εγγύηση μας έδωσε προσωπικά μια επιταγή 293.909 ευρώ, η οποία, όπως αποδείχτηκε σε μια μεταγενέστερη στιγμή, είχε λάθος ημερομηνίες».

Για να εκτιμηθεί το μέγεθος του σοκ που υπέστη το ζευγάρι των Αμερικανών καλλιτεχνών, πρέπει να σημειωθεί ότι, για να καταφέρει να αγοράσει το σπίτι στο συγκρότημα διαμερισμάτων στην Κρήτη, χρειάστηκε να πουλήσει την οικία όπου διέμενε τόσα χρόνια στην Καλιφόρνια. Ειδικότερα, το ζεύγος κατέβαλε 310.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου, ενώ δόθηκαν και άλλα 69.000 ευρώ «για διάφορες βελτιώσεις, προσαρμογές, καλύτερα υλικά και συσκευές που θέλαμε να έχουμε στη μόνιμη κατοικία μας στην Κρήτη». «Τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των χρημάτων, όμως, την πληρώσαμε με μετρητά μετά από απαίτησή της (σ.σ. της διευθύντριας), για το έργο του ξυλουργού, ο οποίος έχει κάνει πολλές καλές δουλειές για εμάς: παρκέ δάπεδα, υψηλής ποιότητας ντουλάπια κουζίνας, πόρτες, πολλά ράφια και ερμάρια κ.λπ.». Σύμφωνα μάλιστα με το ζευγάρι των Αμερικανών, μέχρι σήμερα ο ξυλουργός δεν έχει πληρωθεί ούτε μια δεκάρα!

«Περισσότερο από τρία χρόνια μετά την αγορά, η υποθήκη δεν έχει ακόμη διαγραφεί και στην πραγματικότητα δεν έχουμε στην κυριότητά μας το σπίτι. Και δεν είναι το σπίτι των διακοπών μας. Μεταφέραμε όλα όσα είχαμε στην Καλιφόρνια και εγκατασταθήκαμε μόνιμα εδώ στην όμορφη Κρήτη, βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε», αναφέρουν οι Πολόνσκι, “δείχνοντας” τη γενική διευθύντρια του συγκροτήματος, αλλά και το δικηγόρο τον οποίο τους σύστησε η ίδια.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις