Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Έκρυβαν και αρχαία στο οπλοστάσιο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στη Μεσσαρά όταν μετά από έλεγχο στο σπίτι και το συνεργείο της οικογένειας βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων αλλά και ένας αρχαίος κίονας.

Ολόκληρο οπλοστάσιο εντόπισαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Σύμφωνα με το cretaplus.gr εκτός από τα όπλα στην κατοχή δύο κατοίκων της περιοχής βρέθηκε και ένα τμήμα αρχαίου κίονα, που οι δράστες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκε στα χέρια τους.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες για την δράση του 56χρονου πατέρα και του 30χρονου γιου του και έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι τους στο Νεοχώρι αλλά και το συνεργείο τους στα Πραιτόρια.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί οι μειωτήρες και είχαν υποστεί μετατροπή ώστε να παίρνουν πέντε φυσίγγια αντί τριών, δύο πιστόλια κρότου, ένα στιλέτο με μήκος λάμας οκτώ εκατοστών, ένα πολεμικό μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστών, τέσσερις ανταλλακτικές κάννες από πολεμικά τoυφέκια, ένα ξύλινο κοντάκι πυροβόλου όπλου, 19 κροτίδες και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ.

Το κομμάτι από τον κίονα,είναι άγνωστης χρονολογικής περιόδου και παραδόθηκε στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία για φύλαξη και εξέταση.

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για παράβαση των νόμων Περί Όπλων και Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε